Ingezonden persbericht

Acht nieuwe banen voor Tennisclub ALTB Arnhem

Competitieteams lovend over banen na 1e thuisspeeldag op nieuwe ondergrond

Afgelopen woensdag 11 april zijn in Arnhem acht nieuwe tennisbanen in gebruik genomen. Op Sportpark Molenbeke heeft tennisvereniging ALTB de nieuwe banen met open armen ontvangen.

Samen met de stichting Sportpark Molenbeke heeft ALTB gekozen voor de moderne en aantrekkelijke Smashcourt-banen. Een Smashcourt-baan lijkt qua speleigenschappen op de bekende gravelbaan, maar is onderhoudsarmer, bijzonder milieuvriendelijk en bijna het gehele jaar te bespelen. In vergelijking met de oude tennisbanen komt ook de echte gravelspeler tot zijn recht!

Bij de aanleg, die is gerealiseerd door ingenieursbureau Arcadis, is extra aandacht is besteed aan het realiseren van een goede en vlakke ondergrond. De banen zijn dan ook met vlag en wimpel door de keuring van de Nederlandse Tennisbond gekomen.

Nu inmiddels de eerste partijen op de nieuwe banen gespeeld zijn, en ook de eerste competitieronde achter de rug is, blijkt dat de ook reacties van de spelers zeer positief zijn.

ALTB-voorzitter Yno Papen is uiteraard blij met de vervanging van de verouderde Polytan-banen: "ALTB kan vanaf nu acht hypermoderne buitenbanen met een zeer aangename ondergrond aanbieden. Dat was de hoogste tijd, want de vorige banen waren danig verouderd. Onze tennisclub is met haar tweede jeugd bezig! We verwachten dan ook dat dit een positief effect zal hebben op ons ledenbestand. Want de club heeft nog best ruimte voor wat aanwas van jong en oud".

Arnhemse Lawn Tennis Bond

Tennisvereniging ALTB is opgericht in 1902. Op dit moment tennissen ruim 700 leden bij de club. De tennisvereniging heeft 29 actieve competitieteams. De ALTB heeft de beschikking over 4 kunstgrasbanen, 2 Polytanbanen en 8 Smashcourtbanen in de buitenlucht. Daarnaast is er een tennishal met 8 binnenbanen op het sportpark.