Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 20-04-2007

Heterdaad poging straatroof

UTRECHT Een verdachte probeerde in de vroege ochtend van vrijdag 20 april de portemonnee van een man te stelen.

Rond 05.05 uur liep een 21-jarige Utrechter na een nachtje uit te zijn geweest over de Bakkerstraat. Hij had al gemerkt dat een man hem vanaf de Oudegracht volgde. Op de Bakkerstraat greep de man plotseling naar de achterzak van de Utrechter, waar zijn portemonnee in zat. Die wist te voorkomen dat de verdachte de portemonnee pakte, waarna er enig duw- en trekwerk ontstond.

Surveillerende politiemensen zagen de straatroof in wording. Zij hielden de verdachte, een 26-jarige man uit Utrecht, aan. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Snorfietser gewond

UTRECHT In de vroege nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april raakte een snorfietser bij een valpartij gewond.

Rond 00.25 uur reed een 17-jarige snorfietser uit Utrecht over de Nobelstraat in de richting van het Janskerkhof. Door onbekende oorzaak kwam hij ten val en bleef gewond op de grond liggen.

Politiemensen en de ambulance kwamen ter plaatse. Daarbij constateerden de agenten dat het slachtoffer sterk naar alcohol rook. Hij werd met vermoedelijk een gebroken kaak en jukbeen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Daar er mogelijk alcohol in het spel was, is in het ziekenhuis bij de Utrechter bloed afgenomen. Aan de hand van de uitslag wordt mogelijk proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. De uitslag van het onderzoek zal enige weken op zich laten wachten.

Verkeersagressie

UTRECHT Een automobilist werd op donderdagmiddag 19 april bedreigd door een andere automobilist.

Rond 17.00 uur reed een 26-jarige Zeistenaar over de Rijksweg A2, komende uit de richting van de Rijksweg A12 en gaande in de richting van Maarssen. De Zeistenaar wilde een andere automobilist inhalen, maar die had kennelijk geen zin om naar rechts te gaan, terwijl daar wel ruimte voor was. De Zeistenaar werd wel getrakteerd op een middelvinger en de ander hield een metalen pijp omhoog. De 26-jarige automobilist liet het verder zo en reed door.

Ter hoogte van Oog in Al belandde de Zeistenaar in een file. Vervolgens zag hij de andere automobilist naast zich stilstaan. Die stapte uit de auto en liep met de metalen pijp op de auto van de Zeistenaar af. Die zag de bui al hangen en om schade aan zichzelf en de auto te voorkomen, sprong ook hij uit de auto. Er ontstond een schermutseling tussen beide mannen, waarbij het slachtoffer zijn bril verloor. Het verkeer begon weer te rijden, waarna de Zeistenaar in zijn auto sprong en wegreed. In alle consternatie vergat hij het kenteken van de auto van de verdachte te noteren.

Getuigen van de bedreiging wordt verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo op telefoonnummer 0900-8844.

Italiaanse methode

DE MEERN Een automobiliste werd op donderdagavond 19 april slachtoffer van de zogenaamde Italiaanse methode.

Rond 19.20 uur stond de vrouw op de Meerndijk te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising met de Rijksstraatweg. Plotseling werd de rechtervoorportierruit van haar auto ingeslagen. Zij zag dat een jongen door het ingeslagen raam haar tas van de stoel griste. De vrouw hield de tas nog vast, maar de verdachte trok zo hard dat zij toch los moest laten.

De verdachte sprong achterop een scooter bij een andere verdachte en zij reden weg. Daarbij werden zij nog gehinderd door getuigen die hen tegenhielden, maar het tweetal wist toch weg te komen.

Signalementen:

Verdachte diefstal: Licht getinte jongen van 15 17 jaar, 1.70 1.75 meter, smal/mager postuur en een ingevallen gezicht. Hij had een cremekleurig shirt met een capuchon aan;

Bestuurder scooter: licht getinte jongen van 15 17 jaar, 1.70 1.75 meter, fors/stevig postuur, opgeschoren haar met bovenop langer en krullend. Hij droeg een shirt met horizontale strepen van 10 cm breed met de kleuren beige en groen en hij had een spijkerbroek aan. Hij bestuurde een donkerblauwe of zwarte scooter.

Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Getuigen van de diefstal wordt verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo op telefoonnummer 0900-8844.

Gewond

UTRECHT Een 17-jarig meisje uit Vianen raakte op donderdag 19 april gewond bij een ongeval met haar bromfiets.

Rond 18.40 uur reed een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Weg tot de Wetenschap en wilde linksaf slaan de Laan van Maarschalkerweerd op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts vanaf de Herculeslaan komende bromfietsster uit Vianen, met een aanrijding tot gevolg. Het meisje is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Controle op verkeersgedrag

UTRECHT Op het Kardinaal Alfrinkplein is donderdag van 07.45 tot 09.30 uur gecontroleerd op het rijgedrag en dan met name automobilisten die zich aan de juiste rijrichting moeten houden.

In 36 gevallen gebeurde dit niet, waarvoor bekeuringen werden uitgeschreven. Zes keer grepen agenten naar de pen, omdat automobilisten het rode verkeerslicht negeerden.

Diefstal buddyseat

UTRECHT Drie minderjarige jongens zijn donderdag rond 16.45 uur op de Churchilllaan aangehouden voor diefstal.

Een getuige zag hoe één van de jongens een zadel van een bromfiets er af haalde en meenam. Aan de hand van het signalement konden agenten de jongens snel traceren. Bij hun aanhouding had het drietal damesfietsen bij zich. Deze werden aan een inspectie onderworpen. Daaruit kwam naar voren dat een fiets als gestolen te boek stond. Ook had een van de jongens een valse buspas bij zich.

De drie, twee inwoners van Nieuwegein 12 en 13 jaar en een 14-jarige Utrechter, zijn ingesloten voor nader verhoor.

Racefietser over de kop

UTRECHT Een 51-jarige Utrechter is donderdag rond 16.15 uur op de Antonius Matthaeuslaan gewond geraakt.

De man was op de racefiets, toen volgens getuigen een tas tussen de spaken kwam en hij hierdoor over de kop sloeg. De man liep een flinke bloedende hoofdwond op. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.