Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 091

datum: 16 april 2007

Eerste reacties jongeren: 'Iedere baan is anders, je kunt steeds nieuwe trucs leren'

20 april: feestelijke opening skatepark in Schothorst

Het derde skatepark van Amersfoort wordt op vrijdag Op vrijdag 20 april oma.s., 15.30 uur geopend door, opent wethouder Mirjam van 't Veld het 3e skatepark van Amersfoort. Deze staat in park Schothorst, tegenover Amelisweerd. Jongeren hebben voor een groot deel de vorm en inhoud bepaald. Na de opening geeft het demoteam Downhill een spetterende show en demonstreert skatekampioen Jos Thijsen wat je op de baan kunt doen. Belangstellenden kunnen bij het Buzzteam van NV SRO skates lenen. Bij de opening is iedereen van harte welkom.

De skatebaan is een bijzondere. Op een verhoging is een soort grote diepe en dubbele badkuip aangelegd, waarin jongeren op BMX fietsen, skates en boards naar hartelust kunnen zwieren. De baan is speciaal voor Amersfoort ontworpen en geconstrueerd. De afgelopen maanden is de laatste voorziening werkelijk aangelegd. Hoewel de aannemer nog bezig was, probeerden jongeren de baan al te testen. "Best pittig!", was één een van de reacties. "Iedere baan is anders zodat je steeds nieuwe trucs kunt leren". De baan voorziet duidelijk in een grote behoefte.

Programma opening

De feestelijke opening op 20 april gebeurt in samenwerking met NV SRO, SWA en vele jongeren. Zij hebben intensief meegepraat en meegedacht over de totstandkoming. Na de opening door mevrouw Mirjam Van 't Veld, wethouder Jeugd en Welzijn, zijn er de volgende activiteiten:
- show door demoteam Downhill

- clinic door skatekampioen Jos Thijsen

- demonstratie van kampioenen

- uitleen van skates door het Buzzteam van SRO
- muziek door DJ

Operatie Amersfoort Jong

De gemeente Amersfoort wil de komende jaren meer speel- en ontmoetingsplaatsen realiseren voor de 42.000 jonge inwoners (tot 24 jaar). Dit gebeurt in het kader van Operatie Amersfoort Jong. Samen met jongeren zelf, maar ook ouders, scholen en andere instellingen werkt de gemeente Amersfoort de komende 4 jaar aan een stad met ruimte, kansen en zorg voor alle Amersfoortse jongeren. Meer informatie: www.amersfoort.nl/jong.

Persuitnodiging: u bent van harte welkom bij de feestelijke opening! Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Persuitnodiging: u bent van harte welkom bij de feestelijke opening! Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Informatie: Wieneke Wolthuis, communicatieadviseur sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 43 51, e-mail w.wolthuis@amersfoort.nl.


---- --