Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 07 december 2006

Onderzoek onder ruim 7.000 50-plussers leidt tot eerste nationale woonbeurs

50-plusser kiest voor eigen woon- en geldbeurs

Huishoudbeurzen voor 50plussers bestaan reeds geruime tijd, echter een gespecialiseerde kennisbeurs gericht op de 50plusser heeft zich tot nu toe niet aangediend. Dat voor een dergelijke beurs een grote behoefte bestaat is overduidelijk gebleken uit de Nationale 50+ Woonenquête. Met name op de thema's financiën en wonen mist de 50plusser toegang tot de juiste informatie. De nieuwe beurs GELD & WONEN gaat de grote informatiebehoefte onder 50plussers beantwoorden. Deze nationale beurs zal plaatsvinden van 20 tot en met 22 april 2007 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Van bruisende babyboomer tot generatie die aan de vooravond staat van haar pensioen; allen krijgen ze te maken met een nieuwe en interessante levensfase op het gebied van wonen en financiën. GELD & WONEN is de eerste nationale kennisbeurs die de nieuwe ouderen de mogelijkheid biedt zich volledig te (her)oriënteren op hun woonwensen en financiële situatie.

De nieuwe ouderen vormen een omvangrijke groep met een sterk toenemende invloed op de woning- en financiële markt. Op dit moment zijn 5,3 miljoen mensen in Nederland ouder dan 50 jaar. De komende decennia zal dit aantal nog fors toenemen. De Nationale 50+ Woonenquête toont aan dat een grote behoefte bestaat voor onderwerpen zoals interessant woningaanbod, nieuwe woonvormen, hypotheekvormen, vermogensbeheer, erfrecht, subsidies, etc...

Met name voor nieuwe woonvormen bestaat een grote behoefte aan vernieuwende ideeën. Zo worden tijdens de beurs innovatie awards uitgereikt voor het meest innovatieve woonproject.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht