FNV

visual

16-4-2007 FNV Wachtkamerenquête van start

FNV-voorzitter Agnes Jongerius en FNV Jong-voorzitter Judith Ploegman hebben vanochtend de Grote FNV Wachtkamerenquête geopend.

Plaats van handeling was het CWI in Bos en Lommer waar de beide voorzitters de eerste enquêtes afnamen bij werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden. Centrale vraag is hoe klanten de kwaliteit van de dienstverlening beoordelen.

De FNV Wachtkamerenquête beleeft dit jaar z'n zesde editie. Door het hele land bezoeken vrijwilligers van de FNV klanten van CWI, UWV, sociale diensten en re-integratiebedrijven. Verder voert de FNV gesprekken met medewerkers van deze uitvoeringsinstellingen.

Sterkste troef van de wachtkamerenquete is dat de klant zelf aan het woord komt: "Hoe verloopt de begeleiding naar werk, wordt er scholing aangeboden, is er een vaste contactpersoon? Na alle bezuinigingen in de sociale zekerheid en een participatietop in het vooruitzicht bijzonder actuele vragen, " aldus Jongerius. "Als we met werkgevers en kabinet afspraken gaan maken over het aan de slag helpen van meer mensen, dan komt het wel aan op een goede uitvoering van die afspraken."

De FNV hoopt deze week in totaal zo'n 2500 enquetes af te nemen. Het eindverslag van de wachtkamerenquête verschijnt dit najaar.

Right 2 unite