Datum: 18 april 2007

Lisse Oplettende getuige voorkomt diefstal fiets Een oplettende getuige heeft woensdagmorgen 18 april een diefstal van een kinderfiets voorkomen en het de politie mogelijk gemaakt om de dader aan te houden. De man uit Lisse zag rond 10.00 uur een man zich verdacht ophouden in een steeg aan de Schoolstraat nabij een school. Even later kwam er een man op een kinderfiets de steeg uitrijden. Vermoedelijk zag hij dat hij was opgemerkt, draaide om, ging door een gat in het gaashekwerk van de school en zette de fiets terug. Vervolgens liep hij weg in de richting van de Kanaalstraat. De getuige belde de politie die de man daarna kon aanhouden. Het ging hier om een 37 jarige in Hoofddorp verblijvende man. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiderdorp Aanrijding Op de kruising Meerburglaan met de Buitendijklaan en de Molentocht, ontstond woensdag 18 april rond 07.55 uur een aanrijding tussen een 18 jarige fietsster uit Leiderdorp en een 23 jarige automobiliste uit Leiden. De Leiderdorpse liep daardoor letsel op aan voet en hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Gouda Tasjesroof Van een 80 jarige vrouw uit Gouda werd woensdagmorgen 18 april tussen 11.00 en 12.00 uur haar handtas gestolen. De vrouw liep vanaf de Limburg Stirumplaats een poort naar de Statensingel in. Plotseling werd met kracht haar stevig vastgehouden tas uit haar hand getrokken. Door de kracht viel de vrouw en beschadigde daardoor haar knieën. De Goudse zag nog net een jongen van ongeveer 17 á 18 jaar met haar tas wegfietsen. De politie doet onderzoek in deze zaak.

--------------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --