Chronische patiënten profiteren van internetapotheken

18.04.2007 / 12:08 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cz actief in gezondheid

Cz actief in gezondheid

Patiënten die vaak medicijnen gebruiken profiteren het meest van de toenemende concurrentie tussen internetapotheken. Zorgverzekeraar CZ heeft voor patiënten zelfs al een bonus van 4 euro per recept kunnen afspreken met de nieuwe Nationale Apotheek uit Oss. Internetapotheken geven patiënten doorgaans 1 à 2 Euro bonus per recept. Een internetapotheek is in het bijzonder geschikt voor herhaalrecepten. De gemiddelde Nederlander krijgt jaarlijks 9 recepten voor medicijnen. Bij chronische patiënten gaat het vaak om veel meer recepten per jaar.
De Nationale Apotheek is een nieuwe landelijk werkende apotheek, die voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die de overheid stelt. De internetapotheek werkt vanuit één locatie en verzoekt klanten om bij vragen zo veel mogelijk gebruik te maken van email. Voor specifieke en spoedeisende vragen is de apotheek wel telefonisch bereikbaar.
Medicijnen worden daags na ontvangst en controle van het recept gratis bezorgd via een beveiligd netwerk van TNT Post. De apotheek levert geen opiaten en geneesmiddelen die in de koelkast bewaard moeten worden.
Zorgverzekeraar CZ heeft 2,6 miljoen verzekerden.

Tilburg, 18 april 2007


Noot voor de redactie(