Politie Noord-Holland-Noord

Onderzoek naar steekpartij op televisie

Alkmaar, 17-04-2007 * Op woensdag 18 april besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan een mishandeling van een 19-jarige man op de Molenbuurt in Alkmaar in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart van dit jaar. De eerste uitzending van Ter Plaatse is op woensdagmiddag 17.30 uur. Vervolgens wordt het programma regelmatig herhaald gedurende de woensdag en de donderdag.

Het slachtoffer van de mishandeling werd in het park nabij de Molenbuurt aangesproken door een negroïde man die geld wilde hebben. Nadat het slachtoffer een ring had gegeven zetten hij het op een lopen maar werd door de verdachte onderuit geschopt en daarna een aantal keren in zijn lichaam gestoken. Hiertbij werden op een haar na zijn nieren en longen gemist. Het slachtoffer wist aan zijn belager te ontkomen en rende naar een groep mensen die verderop stonden. De verdachte is vervolgens verdwenen. Tijdens de uitzending worden bewakingsbeelden getoond waarop de mogelijke verdachte te zien is.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.