Afzet vlees gevaccineerde varkens
17 apr 2007
Onderdeel: LEI
Bij uitbraken van dierziekten willen overheid en sector niet langer
grote aantallen dieren doden, maar gericht vaccineren. Om vlees van
gevaccineerde varkens te kunnen afzetten, moet dat vlees duidelijk
identificeerbaar zijn en in het hele verwerkings- en afzetkanaal
worden gescheiden van het vlees van niet-gevaccineerde varkens. Op
verzoek van de LTO-vakgroep Varkenshouderij en Vion heeft het LEI een
verkennende studie uitgevoerd naar de economische consequenties van
het opzetten van een apart kanaal en een beperking van het
afzetassortiment bij verschillende aanbodvolumes. De kosten hiervan
variëren afhankelijk van de gemaakte keuzes tussen ⬠0,60 en ⬠1,69
per kg vlees.
Rapport 2.07.04 Afzet vlees van gevaccineerde varkens; Een verkenning
van economische consequenties
Contact
Robert Hoste
robert.hoste@wur.nl
LEI