Anthony Kennedy Shriver naar Midden-Oosten voor lancering ...


16.04.2007 / 20:25 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Best buddies international

Best buddies international

Anthony Kennedy Shriver naar Midden-Oosten voor lancering van programma van Best Buddies International in Shafallah Centrum in Quatar

NEW YORK, April 16 /PRNewswire/ --

Anthony Kennedy Shriver, oprichter en voorzitter van Best Buddies International en broer van Maria Shriver - First Lady van Californië -, zal volgende week naar Doha in Quatar afreizen om de uitbreiding van de aanwezigheid van Best Buddies International in het Midden-Oosten aan te kondigen. Deze uitbreiding wordt ondersteund door de opening van een nieuw goedgekeurd programma in samenwerking met het innovatieve Shafallah Centrum voor Gehandicapte Kinderen, een non-profitorganisatie.

Shriver zal een van de prominente gasten van Hare Koninklijke Hoogheid Sheikha Mozah bint Nasser al Missned zijn op maandag 23 april in het Shafallah Centrum, waar een lunch zal worden gehouden als onderdeel van het tweede jaarlijkse internationale forum over Gehandicapte Kinderen. Anthony Kennedy Shriver zal de hoofdspeech geven bij de lunch over de gedeelde visie om verstandelijk gehandicapte kinderen op te leiden en te coachen, terwijl hij tevens Quatar in het voetlicht zal zetten als een beschaafde en prachtige bestemming voor bezoekers en bedrijven.

"Ik krijg energie van het enthousiasme en de innovatie die ik zie in heel Quatar," aldus Anthony Kennedy Shriver."In het bijzonder is het Shafallah Centrum een testament van de ongeëvenaarde toewijding van Hare Koninklijke Hoogheid Mozah díe personen te dienen die vaak door de geschiedenis heen te kort zijn gedaan: kinderen met verstandelijke handicaps. "Het grote geloof van Hare Hoogheid in de missie van Best Buddies onderscheidt Quatar nog meer, niet alleen als een schitterende vakantiebestemming, maar als een plek die zeer speciaal is in het tot stand komen van meetellen en integreren door de unieke kracht van vriendschap.

Het Shafallah Centrum voor Gehandicapte Kinderen werd opgericht door de inspanning en onder auspiciën van de voorzitter van de Hoge Raad voor Familie-aangelegenheden, HKH Sheikha Mozah, die gelooft in de vitaliteit en het belang van de familie en de rol van het kind in de samenleving, in het bijzonder die kinderen die extra zorg nodig hebben. Het Centrum biedt omvangrijke diensten en zorg aan personen met leerproblemen, hun familie en de gemeenschap, en is ontworpen en opgebouwd volgens de hoogste standaards en de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Het Centrum heeft tevens als doel alle kinderen optimale ondersteuningsdiensten te bieden om te garanderen dat ze zich kunnen aanpassen aan de omgeving en zo naast anderen in de samenleving kunnen leven. Voor meer informatie, bezoek www.shafallah.org.qa/home.htm.

Best Buddies International is een wereldwijde non-profitorganisatie, in 1989 opgericht door Anthony Kennedy Shriver die mensen met een verstandelijke beperking in een één-op-één-relatie koppelt met iemand zonder verstandelijke beperking, waarbij vriendschap en plezier het doel is. Best Buddies, die jaarlijks op meer dan 300.000 personen invloed heeft, werkt in meer dan 1.300 aangesloten organisaties in alle 50 Amerikaanse Staten en in 30 landen op zes continenten. Voor meer informatie, bezoek www.bestbuddies.org.

Website: www.bestbuddies.org
www.shafallah.org.qa/home.htm

Contact:

NY, Mary Kaye Daniels, +1-212-901-3938, mobiel, +1-310-435-1620, marykaye.daniels@bwr-ny.com, of LA, Kristen Chin, +1-310-550-7776, kchin@bwr-la.com, beiden van Best Buddies International; OPMERKING VOOR REDACTIES: Er is gelegenheid tot het nemen van foto's en interviews met Anthony Kennedy Shriver voor journalisten. Neem van tevoren contact op voor meer details.