Politie Amsterdam-Amstelland



Wateroverlast brengt hennepplantage aan het licht / Schouw (16/04/07)

Zondagmiddag 15 april rond halftwee werd wateroverlast geconstateerd in een woning aan het Schouw. In de woning stond een aantal centimeters water en droop door de buitenmuren naar buiten. Met hulp van de brandweer is de voordeur opengemaakt en werd in de woning een grote overstroming in de doucheruimte aangetroffen. Nader onderzoek in de woning leverde een grote hennepplantage op met ongeveer 5000 planten. De planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De huurder van het pand was niet aanwezig. Rechercheurs van wijkteam Diemen onderzoeken de zaak.

Twee bromfietscontroles leveren vele bekeuringen op / Marnixplein (16/04/07)

Op woensdag 11 april en zaterdag 14 april hield personeel van wijkteam Raampoort in samenwerking met medewerkers van het TUV een uitgebreide bromfietscontrole. In totaal werden 67 personen gecontroleerd en werden 43 bekeuringen uitgeschreven. Behalve bekeuringen voor de technische staat van de bromfiets werd ook een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden en het rijden zonder helm.
Groot aantal alcomobilisten betrapt / Amsterdam-Amstelland (16/04/07)

In het weekend van 14 en 15 april is een groot aantal alcomobilisten betrapt op het rijden onder invloed. In totaal werden 3 vrouwen en 39 mannen aangehouden. Enkelen van hen liepen tegen de lamp na een aanrijding, maar de meesten werden gesignaleerd door surveillerende politieagenten of bij een verkeerscontrole. Een 61-jarige man spande de kroon toen bleek dat hij met ruim vijf keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur zat. Van elf personen werd het rijbewijs ingevorderd.

Man (62) aangehouden na vernieling en bedreiging / Gulden Winckelbuurt (16/04/07)

Zondagavond 15 april rond tien uur is een 62-jarige man aangehouden voor vernieling en bedreiging. De man had vermoedelijk een aanrijding veroorzaakt bij het inparkeren en werd hierop aangesproken door de eigenaar van de auto. Hierop reageerde de verdachte zeer agressief. Later bleek dat hij ook alcohol had genuttigd. Voor alle vier de feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondag even voor tien uur âs avonds veroorzaakte de verdachte vermoedelijk een aanrijding met een geparkeerde auto van een buurtgenoot. Toen de eigenaar van de auto de man hierop aansprak, reageerde deze zeer agressief en bedreigde de eigenaar van de auto met een stuk hout en een broodmes. Ook stak de verdachte een band lek van de geparkeerde auto. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en hield de verdachte aan. De agenten kregen het vermoeden dat de man onder invloed was van alcohol en onderzochten dit op het politiebureau. Daar bleek dat de man twee keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.