Gemeente Bronckhorst
---


Gemeente wil nieuwbouw Piersonschool (rond 2011) realiseren aan Het Karspel/Sarinkkamp in Hengelo Gld.

ProWonen sloopt seniorenwoningen op de locatie

Het huidige gebouw van basisschool Ds. J.L. Piersonschool in Hengelo Gld. moet vervangen worden. Bovendien kampt de school al enige tijd met ruimtegebrek. Op de huidige locatie van de school aan de Schoolstraat is geen ruimte om uit te breiden. Daarom heeft de gemeente, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van de scholen in Bronckhorst, bekeken of er een andere, geschikte locatie in Hengelo is voor de school. Enkele mogelijke locaties zijn onderzocht. Over de mogelijkheden is overleg gevoerd met wooncorporatie ProWonen. Om verschillende redenen is de locatie Het Karspel/Sarinkkamp als voorkeurslocatie uit de bus komen. De gemeente en ProWonen bekijken de komende tijd of de locatie definitief haalbaar is.

De keuze voor deze locatie is genomen omdat deze qua oppervlakte voldoende mogelijkheden biedt, vlakbij voldoende parkeergelegenheid is en sport- en jeugdvoorzieningen (kinderopvang van Yunio, peuterspeelzaal Hopza en sporthal De Kamp) er tegenover liggen. Prowonen heeft op de locatie op dit moment circa 25 seniorenwoningen (Het Karspel woningen 10 t/m 48 / Sarinkkamp woningen 9 t/m 17) in bezit. Deze worden bewoond. De woningen dateren van 1974 en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. In overleg met de gemeente is ervoor gekozen om de woningen te slopen en plaats te maken voor de school. De huidige bewoners van de woningen krijgen vervangende woonruimte in Hengelo aangeboden. Onder meer geldt voor hen dat zij voorrang krijgen op de nieuw te bouwen leeftijdsbestendige appartementen in het complex Meindershof naast de Rabobank in het centrum van Hengelo. De bewoners krijgen ruim de tijd om een keuze te maken voor nieuwe woonruimte en hun huidige woningen te verlaten. Over de nieuwe invulling van de huidige locatie van de Piersonschool aan de Schoolstraat komt duidelijkheid in het masterplan Hengelo Centrum dat in de maak is.

Ook basisschool Rozengaardsweide (die z'n huidige locatie op de Rozenstraat in Hengelo heeft) is op termijn (na 2017) toe aan nieuwe huisvesting. Een mogelijkheid zou zijn om deze school te zijner tijd naast de nieuwe Piersonschool te realiseren. Op de locatie aan Het Karspel is dat mogelijk.

B en w stemden onlangs in met de voorlopige locatiekeuze. De gemeente heeft de besturen van beide scholen vorige week geïnformeerd. Ook de bewoners van de seniorenwoningen aan Het Karspel/Sarinkkamp zijn inmiddels door ProWonen van de plannen op de hoogte gebracht. Omwonenden van de toekomstige scholen aan Het Karspel en de Sarinkkamp hebben een brief ontvangen.

Hengelo Gld., 16 april 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: . Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70 . Henk Bolster, projectleider Prowonen, tel. ((0314) 62 61 33


---- --