Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van den Ende & Deitmers neemt belang in Advance

Amsterdam, 16 april 2007. Het Crossmedia Fund van Van den Ende & Deitmers neemt een belang van 30% in Advance. Advance is een interactief mediabedrijf in Hilversum, dat in Nederland is uitgegroeid tot marktleider in de ontwikkeling en exploitatie van interactieve platforms voor adverteerders en consumenten. Door toetreding van deze nieuwe aandeelhouder verwacht Advance nieuwe concepten te ontwikkelen en sneller te kunnen groeien in binnen- en buitenland.

Met de interactieve concepten van Advance kunnen zowel communicatie-, marketing- als verkoopdoelstellingen worden gerealiseerd voor adverteerders. Advance onderhoudt via zijn platforms een interactieve relatie met circa 2,5 miljoen consumenten. Bekende voorbeelden van platforms zijn: Je Echte Leeftijd, Stay or Go, Meer voor Minder, Booming Business, Verjaardagsalarm en GoNoGo. Inmiddels zijn enkele van deze concepten ook geïntroduceerd in Zweden, België en Duitsland.

Frans de Vries, oprichter van Advance over de toetreding van het Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund: "De interactieve consument zal de komende jaren de media- en marketingcommunicatie-industrie sterk doen veranderen. Met deze investering kunnen we zelfstandig onze groei van de afgelopen jaren doorzetten en onze positie in Nederland en internationaal uitbouwen. Met Van den Ende & Deitmers krijgen we bovendien een zeer betrokken aandeelhouder met een indrukwekkend netwerk."

Hubert Deitmers, managing partner van Van den Ende & Deitmers: "Wij hebben grote waardering voor de kennis en gedrevenheid van Frans de Vries en zijn team. Advance is een uniek bedrijf in de ontwikkeling van interactieve concepten en er is in de onderneming een grote potentie aanwezig om ook in andere landen door te groeien. De exploitatie van de door Advance ontwikkelde concepten voor adverteerders en consumenten via zowel internet, TV, print, radio en mobiele telefonie maakt Advance een van de weinige échte crossmedia bedrijven in Nederland."

Van den Ende & Deitmers nam eerder vergelijkbare belangen zoals onder andere in Eyeworks. Reinout Oerlemans, oprichter van Eyeworks: "Advance heeft de sleutel gevonden om interactieve media en televisie inhoudelijk goed op elkaar te laten aansluiten. Met Stay or Go vorig jaar en Je Echte Leeftijd dit jaar hebben wij met Advance een goede modus ontwikkeld om niet alleen een succesvol televisieprogramma neer te zetten, maar ook om via internet een langdurige relatie aan te gaan met de kijker."

Over Van den Ende & Deitmers (http://www.endeit.nl/)

Van den Ende & Deitmers is een venture capital maatschappij die via het Crossmedia Fund en het Crossborder Fund met passie investeert in West-Europese bedrijven met internationale groeipotentie. Het Crossmedia Fund is een zogeheten sectorfonds dat zich concentreert op investeringen in Content, Social Networks, E-commerce en ICT Services. Het Crossborder Fund investeert daarentegen, ongeacht de sector, in gevestigde bedrijven die in de thuismarkt hun positie hebben bewezen en internationaal willen expanderen. Eerder werden belangen genomen in de televisieproducent Eyeworks, de ontwikkelaar van interactieve televisieformats Fruitlounge Media, de dienstverlener op het gebied van Business Proces Outsourcing Unamic, het crossmediale platform Bright, de leverancier van digitaal gedrukte fotoboekoplossingen Albumprinter en de exploitant van online betaal- en ticketingsystemen en community software Accepté B.V.

Over Advance (http://www.advance.nl)

Advance is een mediabedrijf gevestigd in Hilversum en opgericht in 1995. In korte tijd is Advance uitgegroeid tot marktleider in interactieve concepten en formats in Nederland met circa 100 bedrijven als klant. Via deze interactieve platforms onderhoudt Advance inmiddels een (inter)actieve relatie met circa 2,5 miljoen consumenten. Interactieve communicatie op basis van individuele behoeften en kenmerken is de meest effectieve manier om de houding en het gedrag van consumenten daadwerkelijk te beïnvloeden. Advance stelt bedrijven op deze manier in staat om zowel communicatie-, marketing-, als verkoopdoelstellingen te realiseren.
---

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met:

Martijn Hamann, Partner
Van den Ende & Deitmers BV
Telefoon: +31-20-794 7777
E-mail: martijn.hamann@endeit.nl

Frans de Vries, CEO Advance
Advance Holding BV
Telefoon: +31-35-640 0960
E-mail: frans.devries@advance.nl

Eveline van Dorp
Pr & Communicatie Advance
Telefoon +31-6 -11 44 6649
E-mail: eveline.vandorp@advance.nl