Gemeente Tiel


Huiselijk geweld is niet normaal

Huiselijk geweld is in Nederland de meest voorkomende vorm van geweld, maar haalt zelden de media. Vaak blijft huiselijk geweld onzichtbaar, omdat het zich achter de voordeur afspeelt. Het gaat hierbij om verschillende vormen zoals: lichamelijk geweld, geestelijk geweld en seksueel misbruik. De slachtoffers vragen zelden of pas heel laat om hulp. Dit komt door schaamte, het gevoel de enige te zijn die dit overkomt, of juist de aangeprate overtuiging dat het normaal zou zijn.

Om meer bekendheid te geven aan het fenomeen huiselijk geweld én dat er echt iets aan te doen is, heeft de gemeente Tiel posters en flyers verspreid onder organisaties en instellingen waar mogelijke slachtoffers van huiselijk geweld komen. Zo wil de gemeente Tiel het provinciale Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld breed onder de aandacht brengen van haar inwoners en het nummer 0900-6600066 zo bekend mogelijk maken.

Provinciale campagne
In Nederland is per provincie een Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld in het leven geroepen. Eind 2006 is in Gelderland het provinciale Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld opgericht. Door middel van een provinciale campagne is bekendheid gegeven aan dit Advies- en Steunpunt. Iedereen die in zijn omgeving of in de beroepspraktijk te maken heeft met huiselijk geweld kan voor advies en informatie terecht bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Dus niet alleen slachtoffers, maar ook plegers, getuigen en professionals.

Landelijke campagne
Op 16 april start een landelijke campagne over huiselijk geweld. Daarin wordt een landelijk telefoonnummer bekend gemaakt. Het landelijke telefoonnummer verbindt de beller door met het voor de beller relevante provinciale telefoonnummer. In onze provincie is dat dus 0900-6600066.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 13 april 2007