Ingezonden persbericht


Italiaanse Wijnweek; de kracht van de autochtone druivenrassen

PE R S B E R I C H T

Rotterdam, 6 maart 2007

In de week van 16 tot en met 20 april 2007 organiseert het Italiaans Instituut voor Buitenlandse handel (ICE) een aantal evenementen ter promotie van Italiaanse wijnen. Vier autochtone druivenrassen staan centraal: Greco di Tufo, Ribolla gialla, Lagrein en Sangiovese.

Programma
Op maandag 16 april 2007 wordt de Italiaanse Wijnweek geopend met een persconferentie en een technische wijnproeverij voor journalisten en professionals in het Kurhaus in Den Haag. De wijnproeverij wordt begeleid door de voorzitter van de Italiaanse Assoenologi Giuseppe Martelli. Daarnaast geeft de Italiaanse Ambassadeur, Zijne Excellentie Gaetano Cortese acte de présence, evenals de directeur van ICE Amsterdam, Francesco Pagnini. Stefano Raimondi van het ICE hoofdkantoor in Rome presenteert tijdens de persconferentie de Italiaanse wijnsector. De wijnen voor de wijnproeverij zijn gekozen in samenwerking met sommelier-oenoloog Sergio Troiano, docent oenologie aan het Italiaans Cultureel Instituut. Dit evenement is alleen toegankelijk voor wijnprofessionals, op uitnodiging, en aanmelding vooraf is verplicht. Van 16 tot en met 20 april vinden bij de wijnbars die het initiatief ondersteunen, proeverijen plaats voor geïnteresseerde wijnliefhebbers.

Origine Italia
De Italiaanse Wijnweek is onderdeel van een internationaal project waaraan meerdere Italiaanse overheidsinstanties meewerken. Een promotieprogramma dat aansluit op de internationale vraag naar kwaliteit en origine, want daarmee kan Italië zich onderscheiden op de internationale wijnmarkt. Het groot aantal verschillende druivenrassen dat in Italië gecultiveerd wordt en de sterk versnipperde industrie, hebben jarenlang voor een probleem in de communicatie gezorgd. Maar nu blijkt dit juist de usp van het wijnland. Dit zien we terug in de stijgende exportcijfers en ook op de Nederlandse markt groeit de verkoop van Italiaanse wijn.

Data en locaties proeverijen wijnbars:
Dinsdag 17 april: Taste in Den Haag, www.tastethewinebar.nl Dinsdag 17 april: Boelen & Boelen in Amsterdam, www.wijnbar.nl Woensdag 18 april: Vyne in Amsterdam, www.vyne.nl
Donderdag 19 april: Solo Vino in Den Haag, www.solovino.eu 17 - 20 april: Bubbles & Wines in Amsterdam, www.bubblesandwines.com

Neem voor meer informatie en aanmeldingen contact op met: het Italiaans Instituut voor Buitenlandse handel - ICE, T: 020 5408800; E: amsterdam@amsterdam.ice.it

----------