KNHS


Springpaarden op de Centrale KWPN keuringen
16 april 2007

Vorig jaar is er al voorzichtig mee gestart. Dit jaar krijgt de kwalificatie van vierjarige springpaarden op de Centrale KWPN Keuringen een vervolg. Een goed alternatief voor de kortere voorbereidingstijd die er is, nu de vierjarigen pas vanaf 1 april op wedstrijden mogen starten.

Er ontstaan hierdoor twee instroommogelijkheden voor de vierjarige springpaarden voor het KNHS/KWPN kampioenschap voor jonge springpaarden. De weg via de sport, waarin de minimale vereiste stand B+5 of L+2 winstpunten is, is gelijk aan die van voorgaande jaren. En naast de reguliere sport bestaat er voor de vierjarige springpaarden de mogelijkheid om zich tijdens de Centrale KWPN Keuringen te plaatsen voor het kampioenschap tijdens de KWPN Paardendagen van 14 tot en met 17 augustus.
De paarden hoeven nog geen wedstrijdervaring of stand te hebben om mee te doen aan een voorselectie op een van de twaalf Centrale Keuringen, wel is een startkaart met combinatienummer vereist. Een paard kan slechts aan één van de selectieronden op de Centrale Keuring deelnemen.
De wedstrijden zijn open voor vierjarige paarden die als veulen in het veulenboek of register-A zijn geregistreerd bij het KWPN of het NRPS, alsmede alle goedgekeurde en erkende hengsten van het KWPN of NRPS (grote maat), alsmede merries met een registratiebewijs van een EU-erkend stamboek (of KWPN-NA) die opgenomen zijn in het KWPN- of NRPS-stamboek.
Opgaveformulieren zullen te zijner tijd via www.knhs.nl en www.kwpn.nl beschikbaar zijn en gepubliceerd worden in In de Strengen, het verenigingsorgaan van het KWPN.

Beoordeling
De vierjarigen zullen tijdens de Centrale Keuring door een jury beoordeeld worden op springtechniek en gaan tussen de hindernissen. Het cijfer voor de springtechniek telt daarbij dubbel. Met een minimale score van 21 punten plaatsen de paarden zich tijdens de Centrale keuring voor de KWPN Paardendagen die half augustus in Ermelo worden verreden. De rubriek op de CK komt niet in aanmerking voor winst- en/of verliespunten.

Data Centrale keuringen:

22 juni Maarsbergen (Utrecht)

5 juli Dronten (Flevoland)

6 juli Heerjansdam (Zuid Holland)

7 juli Vrouwenpolder (Zeeland)
10 juli Luttenberg (Overijssel)
12 juli Ermelo (Gelderland)
14 juli Veghel (Noord Brabant)
14 juli Sevenum (Limburg)
17 juli Tolbert (Groningen)
21 juli Midden Beemster (Noord Holland)
25 juli Gorredijk (Friesland)
2 augustus Exloo (Drenthe)

14 t/m 18 augustus KWPN Paardendagen
16 augustus Finales Jonge springpaarden/Pavo cup 17 augustus Nationale Merrie Keuring
18 augustus Tuigpaardendag