Persberichten 16/04 middag

Regio, 16-04-2007

Noordwijk Onruststoker aangehouden De politie heeft op zaterdag 14 april, rond 03.00 uur een 21 jarige Leidenaar aangehouden omdat hij zich zeer agressief gedroeg en niet wilde luisteren naar de aanwijzingen van de politie.

De Leidenaar bevond zich in het uitgaanscentrum van de De Grent en sprong telkens op de weg om autos te hinderen. Hierbij schreeuwde hij en zwaaide hij driftig met zijn armen. Bij een van de autos sloeg hij hard tegen de auto aan. De Leidenaar werd door de politie aangesproken op zijn gedrag en kreeg een bekeuring wegens het hinderen van de autos. De Leidenaar wilde echter niet meewerken en wilde zijn naam niet opgeven. Plotseling zocht de Leidenaar ruzie met een andere groep. De agenten hebben hem meerdere keren bij de groep vandaan moeten trekken. De verdachte was op ruzie uit en omdat hij geen gehoor gaf aan de aanwijzingen die de agenten hem gaven is hij aangehouden.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie kreeg op vrijdag 13 april, rond 23.20 uur, een melding dat een man met de vuist was geslagen op de Zijlsingel. Kort hierop kreeg de politie de melding dat er en man met een honkbalknuppel over de Waardstraat liep. De politie ging ter plaatse en trof drie mannen aan. Een man die geslagen was, een tweede met een honkbalknuppel en een derde man. De derde man, de verdachte, zou op straat op de Zijlsingel volgens de verklaringen ruzie hebben gemaakt met een vierde man. Op het geruzie kwamen de andere twee mannen af. De verdachte heeft toen een van de mannen, een 42 jarige Leidenaar, geslagen. Vervolgens heeft zijn vriend een honkbalknuppel gepakt om zichzelf te beschermen. Het is niet duidelijk of de honkbalknuppel gebruikt is, de politie heeft het slagvoorwerp wel ingenomen en de man, een 25 jarige Leidenaar, aangehouden. De verdachte, een 38 jarige Leidenaar, was er op de snorfiets vandoor gegaan. De politie kon de verdachte op basis van het signalement aanhouden op de Heemskerkstraat. Hij heeft bekend de 42 jarige Leidenaar, onder invloed van alcohol, geslagen te hebben, omdat hij zich bemoeide met de ruzie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorschoten Aanhoudingen na vernielen van ruit Dankzij een alerte getuige heeft de politie op zondag 15 april, rond 00.15 uur, vier Leidenaren aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van station De Vink. De getuige zag dat de mannen een ruit intrappen en belde de politie. Hij kon een goed signalement afgeven waarop de politie de vier Leidenaren van 17, 18 (2x) en 19 heeft aangehouden.

Onthoud kenmerken van de verdachte Door zoveel mogelijk kenmerken van de verdachte te onthouden of op te schrijven kunt u de politie goed helpen bij het achterhalen van de dader. Opvallende kenmerken van het gezicht, de kleding, schoenen, het kapsel zorgen ervoor dat de juiste perso(o)n(en) opgepakt kan/ kunnen worden.

Boskoop Mishandeling De politie heeft van twee jongens aangiftes opgenomen nadat zij mishandeld waren op de Reijerskoop. De mishandeling vond plaats op zaterdag 14 april, rond 23.40 uur. De twee jongens van 15 jaar uit Boskoop reden op een fiets naar huis. Op de Reijerskoop werden zij ingehaald en uitgescholden door vier mannen in een zwarte auto. De jongens fietsten door, maar werden even later klemgereden. De jongens probeerden weg te komen. Een van de jongens werd achterna gerend en kreeg klappen en schoppen van drie van de mannen. De vierde man sloeg de andere Boskoper in het gezicht. Op een gegeven moment zijn de verdachten weer in hun auto gestapt en zijn er vandoor gegaan. De twee jongens werden door een bewoner uit de buurt opgevangen en hebben de politie gebeld. Zij verklaren geen aanleiding te hebben gegeven voor de mishandeling. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Gouda Tasjesroof De politie is een onderzoek gestart naar een tasjesroof die plaatsvond op zaterdag 14 april, rond 16.50 uur, op de Ridder van Catsweg. Een 71 jarige vrouw fietste over het fietspad van de Ridder van Catsweg in de richting van de Bloemendaalseweg. Op een gegeven moment komt er een man naast haar fietsen op het gras en wil haar tas pakken die aan die kant hing. De vrouw en de dader komen echter ten val. De dader weet op te staan en pakt alsnog de tas weg. Hij fietst er vandoor in de richting van de flats.

--- einde bericht ---