Koninklijk Horeca Nederland

Sterren scheppen ijs voor SOS-Kinderdorpen

Persbericht 16 april 2007
Christophe Haddad, Tony Neef en Laura Vlasblom op IJsscheptournee voor SOS-Kinderdorpen
Sterren scheppen ijs voor SOS-Kinderdorpen
Woerden, 16 april 2007 Op woensdagmiddag 18 april aanstaande organiseren het IJscentrum en Koninklijk Horeca Nederland in samenwerking met IJssalon Torino (Woerden) en LArcobaleno (Nootdorp, Berkel en Rodenrijs en Pijnacker) een heuse 'IJssterren-tour voor SOS-Kinderdorpen'. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk speciaal ijs te verkopen voor de internationale kinderhulporganisatie. Zowel de familie Vonk als de familie Den Engelsman verwachten hiermee een flink bedrag binnen te halen voor SOS-Kinderdorpen.

Woensdag vanaf 13.00 uur zullen Tony Neef en Laura Vlasblom de drie zaken bezoeken van IJssalon LArcobaleno. Christophe Haddad heeft, ondanks zijn drukke dansschema, tijd kunnen vrijmaken om in Torino in Woerden te komen scheppen. De gehele opbrengst van de speciale ijsjes die worden verkocht, komt ten goede aan SOS-Kinderdorpen.

De Nederlandse ambachtelijke ijsbranche zet zich dit voorjaar nog eenmaal in voor SOS-Kinderdorpen. Vorig jaar brachten de ambachtelijke ijsbereiders met verschillende acties een bedrag van 25.000 bij elkaar. Hiermee leverden zij een bijdrage aan de bouw van een SOS-Kinderdorp voor weeskinderen in de omgeving van Morelia (Mexico). Wegens het succes van vorig jaar is de actie als kick-off van het IJsseizoen nog een keer ingezet.

De komende weken zullen o.a. ook Hein Vergeer, Sander Simons, Klaas Wilting, Bart Veldkamp, Rudolph van Veen en ambassadrice van de ambachtelijke ijsbereiders èn SOS-Kinderdorpen Yvonne van Gennip een ijsje scheppen bij een van de deelnemende IJssalons. Voorzitter van het IJscentrum Maarten Colijn: Een geweldig initiatief. We zijn blij met deze actie want met de aankoop van een SOS-ijsje maak je niet alleen de kinderen hier blij, maar ook de weeskinderen ergens ter wereld in een SOS-Kinderdorp!

Na aankoop van dit speciale ijsje ontvangt de klant een bonnetje, voorzien van een exclusief nummer dat correspondeert met een vooraf bepaalde prijs. Te winnen zijn een cd van Jan Smit (door hem gesigneerd), een cd van Sesamstraat (gesigneerd door Gerda Havertong), twee I love Icecream T-shirts (gesigneerd door Yvonne van Gennip) en tien I love Icecream buttons. Zowel Jan Smit, Gerda Havertong als Yvonne van Gennip zijn ambassadeur van SOS-Kinderdorpen.

Het schema van woensdag 18 april 2007:
13.00 uur - 13.45 uur IJssalon LArcobaleno, Nootdorp 14.00 uur - 14.45 uur IJssalon LArcobaleno, Pijnacker 15.00 uur - 15.45 uur IJssalon Torino, Woerden 15.00 uur - 16.00 uur IJssalon LArcobaleno, Berkel en Rodenrijs
---

Noot voor de redactie -