Project De Maaswerken


Fiets-taxidienst tijdelijke brug in Weurt opgeheven

Maastricht, 16 april 2007. De taxidienst die was ingesteld om fietsers en voetgangers rond de sluis Weurt naar de overzijde te brengen, is opgeheven. De noodzaak voor deze taxidienst is er niet meer. Fietsers en voetgangers worden staande gehouden tijdens het transport van de olietanks over de brug. Dat duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. De reiziger was meer tijd kwijt middels de tijdelijk ingezette taxidienst.

Maximaal zeven nachten stremming van de tijdelijke brug Weurt

Sinds de nacht van 13 op 14 april is er maximaal zeven nachten geen verkeer mogelijk op de tijdelijke brug in Weurt. De stremming van de brug vindt steeds plaats na de laatste busdienst en voordat de eerste bussen weer gaan rijden. Het autoverkeer wordt via de Neerbossche brug omgeleid.

Twaalf grote olietanks

De tijdelijke brug kan niet gebruikt worden omdat er een speciaal transport de brug moet passeren. Het gaat om twaalf olietanks die zo hoog zijn dat ze niet onder de brug door kunnen. Een drijvende kraan hijst de tanks over de tijdelijke brug.

Verhogen bruggen in Weurt en Nijmegen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt een aantal bruggen om in de toekomst grotere schepen doorgang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. Het gaat om twee bruggen over de sluis Weurt en drie bruggen in Nijmegen: de Hatertse, Dukenburgse en Graafse brug.