Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 16 april 2007

Zaanstreeek-Waterland, 16-04-2007

Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Krommenie,14 en 15 april 2007.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) heeft de politie afgelopen weekeinde twee rijbewijzen ingenomen omdat bestuurders de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur overschreden (132 en 135 km per uur, na correctie). In totaal werden zaterdag en zondag 40 hardrijders bekeurd, onder wie één bromfietser. Laatstgenoemde reed 68 km per uur in plaats van de toegestane 40 km per uur.

Tijdens de controles werden drie motorrijders bekeurd omdat ze geen of geen goedgekeurde helm (maar een zogenaamd 'potje') droegen. Nog eens vijf motorrijders kregen een boete omdat ze met een omgevouwen (niet leesbare) kentekenplaat reden.

Voor diverse andere overtredingen werden negen boetes uitgedeeld. De overtredingen betroffen het niet verlenen van voorrang, een verlopen APK (2x), niet dragen van de gordel (3x), onnodig geven van signalen, rijden met een aanhanger zonder rijbewijs BE (2x) waarvan één keer in combinatie met losliggende lading waarvoor ook een boete uitgedeeld werd.

Ten slotte werden nog vier bestuurders bekeurd voor het rijden zonder kenteken of met zelfgemaakte kentekenplaten. Alle overtreders werden aan de kant gezet.

Politie zoekt eigenaar fiets

Zaandam, zondag 15 april 2007, 02:10 uur.

De politie is op zoek naar de eigenaar van een op de Gedempte Gracht gestolen fiets. Surveillerende agenten hielden een Zaandamse veelpleger in de gaten die opvallend veel aandacht had voor geparkeerde fietsen. Na enig gerommel aan een fiets reed de veelpleger weg op een mountainbike van het merk Mercier. Het metaalgrijze voertuig was voorzien van een rode voorvork. Bij de aanhouding kwam een vernield slot te voorschijn. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte ingesloten en in verzekering gesteld. Hij werd de volgende dag bij gebrek aan aangifte op last van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De politie verzoekt de eigenaar van het voertuig om contact op te nemen met het wijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.

Drankrijders

Purmerend, 14/16 april

Op de Gorslaan werd in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige man uit Diemen van de weg gehaald omdat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De man kon worden aangehouden na een melding van een medeweggebruiker die op de Jaagweg achter een hevig slingerende auto reed. De bestuurder had een alcoholgehalte van 1,3 . Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Zaterdagochtend vroeg werd op de Gorslaan ook een drankrijder aangehouden. Een 47-jarige man uit Purmerend kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren (2)

Zaanstad, 14/15 april,

Zondagochtend vroeg werd op de A8 in Koog aan de Zaan een drankrijder aangehouden. De 44-jarige bestuurder uit Assendelft reed slingerend over de weg en werd daarom ter controle aan de kant gezet. De man kon met moeite uit zijn auto komen en was nogal onvast ter been. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de man drie keer zoveel alcohol op had als is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Op de Heijermanstraat in Zaandam werd zaterdagavond ook een drankrijder aangehouden. De 68-jarige Purmerender had de alcohollimiet anderhalf keer overschreden en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren. Een 24-jarige man uit Zaandam werd aangehouden omdat hij met drank op zijn auto had ingeparkeerd. Agenten hoorden bij het politiebureau op de Nicolaasstraat het geluid van een aanrijdinkje en onderwierpen de bestuurder van de auto aan een blaastest. Er bleek sprake van alcoholgebruik en de ademanalyse wees uit dat de Zaandammer meer dan twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Zijn voertuig bleek niet verzekerd en de APK was verlopen. Ook stond er nog een onbetaalde boete van ruim 140 euro voor hem open. De auto werd achter het hek van het politiebureau gezet en het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen. Door het aanrijdinkje was overigens geen schade ontstaan.

Vechtpartij Hemmeland

Monnickendam, zondag 15 april 2007, 16:40 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een vechtpartij die heeft plaatsgevonden op het Hemmeland. Vier jongemannen in leeftijden van 17 tot en met 21 jaar oud, woonachtig in Middenbeemster en Purmerend zouden door een groep jongeren zijn mishandeld. De 17-jarige liep op krukken en zou met zijn eigen krukken zijn geslagen. Vrienden die er tussen sprongen zouden met de krukken en andere slagwapens zijn mishandeld. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld naar de verdachte groep maar die werd niet aangetroffen. Eén verdachte, een 18-jarige Monnickendammer, kwam zich later op de plaats van de vechtpartij melden. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. De politie neemt aangiften op, hoort getuigen en verwacht meer verdachten aan te houden.

Brand

Zaandam, zondag 15 april 2007, 23:11 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een keukenbrand op De Kiel. Een bewoner was vermoedelijk onwel geworden en tegen de oven aangekomen die daardoor werd geactiveerd. De ovenwanten lagen in de oven en raakten in de brand. Hierdoor werd de brandmelder geactiveerd. De brandweer hoefde niet te blussen want het vuur was vanzelf uitgegaan. De bewoner werd door ambulancepersoneel onderzocht en kon daarna weer naar huis. De brandweer werd rond kwart over elf naar een brandje op de Rosmolenstraat gedirigeerd waar een hoeveelheid afval in de brand was gestoken. In drie woningen werden metingen verricht vanwege de rookontwikkeling maar het viel mee en de bewoners mochten weer naar binnen. Rond tien voor twaalf werd op de Bijlstraat een brandende vuilcontainer door de brandweer geblust. Kort voor half één werden diverse containers op de Oostzijde in de brand gestoken. Ook hier bluste de brandweer. Rond kwart voor zes stond er een container in de brand op de Kopermolenstraat.

Overval Wizzl

Wormerveer, maandag 16 april 2007, 10:59 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de kiosk Wizzl op het station in Womerveer. Maandagochtend tegen elf uur kwam een negroïde, in donkere winterkleding gestoken, man de kiosk binnen. In het kantoor werd een medewerker bedreigd en ontstond een handgemeen. De overvaller vertrok met onbekende buit en de winkelmedewerker werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Central Recherche verzoekt getuigen die nog niet zijn gehoord om contact met hen op te nemen via 0900-8844.

Veel te snel

Avenhorn, zondag 15 april 2007, 20:10 uur.

De politie Zaanstreek-Waterland heeft een 20-jarige man uit Avenhorn aangehouden omdat hij in zijn woonplaats ten minste 93 km per uur reed op een weggedeelte waar maximaal 30 km per uur is toegestaan. De beginnend bestuurder kreeg een bekeuring voor de snelheid waarmee hij op Grosthuizen had gereden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd na verhoor heengezonden.