AutoRai

MultiLease en Opel stimuleren rijden op aardgas

(4/16/2007)
MultiLease en Opel zetten zich in voor een duurzame toekomst en stimuleren daarom het rijden met milieubewuste autoâs. Om klanten aan te moedigen autoâs te rijden die een groen energielabel verdienen en relatief minder CO uitstoten, breidt MultiLease het wagenpark uit met drie Opels op aardgas: twee Opels Zafira CNG en een Opel Combo CNG.

Bovendien plaatst Opel een aardgaspomp op het terrein van de leasemaatschappij in Alphen aan den Rijn. Opel doet dit in samenwerking met Teesing BV, een leverancier van onder meer thuisvulinstallaties voor het tanken van aardgas. Met dit initiatief bundelen MultiLease en Opel hun krachten. Als gevolg van de stijgende benzineprijzen en de zorg voor een duurzame toekomst hechten steeds meer mensen waarde aan schone en zuinige autoâs. Opel introduceerde onlangs de Opel Combo en de Opel Zafira met CNG (Compressed Natural Gas), die door hun innovatieve aardgasmotor aanzienlijk minder belastend zijn voor het milieu. Omdat in Nederland de mogelijkheden om aardgas te tanken nog relatief beperkt zijn, realiseert Opel op eigen initiatief een aardgasvulstation bij MultiLease.

Het inzetten van Opels op aardgas past geheel in het kader van âNatuurlijk Leasenâ, een nieuw product van MultiLease, waarbij klanten die kiezen voor milieuvriendelijke en energiezuinige autoâs een korting van 25 euro per auto per maand krijgen (tot en met zuinigheidsklasse C) en worden beloond met een gratis lidmaatschap van de Vereniging Natuurmonumenten.

Binnen de âduurzaamheidskalenderâ van General Motors biedt Opel â naast een aantal efficiënte, schone en zuinige motoren en een compleet dieselaanbod met standaard roetfilter â een geavanceerd CNG-aanbod. De Opel Zafira met CNG is daarvan het meest recente bewijs. De innovatieve aardgasmotor van de âGezinsauto van het Jaar 2007â is aanzienlijk minder belastend voor het milieu â de uitstoot van schadelijke stoffen kan tot 80 procent lager zijn â en bovendien levert het een flinke besparing op in vergelijking met benzine- en dieselmotoren. Met zijn vier aardgastanks gevuld kan deze auto gemiddeld ruim 300 kilometer rijden. Een benzinetank met een inhoud van 14 liter zorgt ervoor dat de actieradius met nog eens 150 kilometer toeneemt.