Gemeente Zaanstad

12-04-2007

Van 10 tot 24 april stemmen de kinderen van zestien Zaanse scholen op hun favoriete kinderboek uit een selectie van tweeëntwintig titels. De zestien scholen begonnen in januari met de Zaanse Kinderjury. De Gemeente heeft samen met enkele uitgevers de boekenkisten met elk tweeëntwintig boeken van debuterende schrijvers gevuld. Nu is het tijd om een favoriete top drie te kiezen en te stemmen. Het boek met de meeste stemmen wint.

Het is de eerste keer dat de kinderen via de gemeentesite kunnen stemmen. Dit kan via een stemformulier dat te vinden is via www.zaanstad.nl onder het kopje actueel staat de Zaanse kinderjury 2007. Alleen kinderen van de deelnemende scholen kunnen tot 24 april een stem uitbrengen.

De meest gekozen schrijver ontvangt tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans op 26 mei uit handen van Ronald Ootjers, de wethouder van Cultuur, de Hotze de Roos-prijs. Ronald Ootjers: "Deze publieksprijs voor het beste kinderboek bestaat uit een bedrag van EUR 4.500,-. De gemeente organiseert de trilogie Zaanse kinderjury, Zaanse kinderboekenmarkt en de Hotze de Roos-prijs omdat lezen goed is voor de ontwikkeling van het taalgebruik en de fantasie van kinderen en het bovenal gewoon leuk is. We organiseren de kinderboekenmarkt nu voor het vierde jaar en elk jaar is het weer hartstikke gezellig. Het is een dag met allerlei kijk-, luister- en doeactiviteiten. Iedereen is zaterdag 26 mei vanaf 10.00 uur van harte welkom op de Zaanse Schans. Vorig jaar won Niki Smit de Hotze de Roosprijs. Ik ben erg nieuwsgierig wie dit jaar wint."