Gemeente Zaanstad

12-04-2007

Ontwerp recreatiegroen in De Omzoom kan worden afgemaakt Het College van B&W heeft aan de Dienst Landelijk Gebied (DLG) aangegeven wáár in De Omzoom recreatiegroen kan worden aangelegd, en waar de ruimte moet worden gereserveerd voor sportvoorzieningen, de verbinding tussen de A8 en de A9, en voor infrastructuur. De DLG kan op basis van deze informatie het Voorlopig Ontwerp voor het recreatiegroen afronden. De Omzoom is het gebied rondom Saendelft en te geplande woonwijk Kreekrijk in Assendelft.

De DLG kan op basis van dit besluit ook starten met de voorbereidingen voor het maken van de bestemmingsplannen en het inrichten van het recreatiegroen. Die inrichting van het recreatiegebied moet klaar zijn in 2010, want anders vervalt de Rijkssubsidie. De ruimte in De Omzoom die gereserveerd wordt voor sportvoorzieningen biedt voldoende ruimte om het overleg met de sportverenigingen over een mogelijke verplaatsing voort te zetten.

Het besluit van het College betreft een planologische reservering. Een merendeel van de reservering ligt in het verlengde van de Noorderweg, een deel nabij SVA. Besluiten over daadwerkelijke verplaatsing zijn nog niet genomen.

Detentieplatforms Achtersluispolder
De Rijks gebouwen Dienst (RGD) heeft voldaan aan een van de randvoorwaarden die is gesteld bij het verlenen van de bouwvergunning voor de detentieplatforms in de Achtersluispolder in Zaandam. Aangetoond is dat de wandbeplating voldoet aan de Europese norm. Om de detentieplatforms te laten voldoen aan een hoog veiligheidsniveau, zal de RGD op beide platforms een sprinklerinstallatie plaatsen. Mocht deze sprinklerinstallatie niet voor de ingebruikname geplaatst zijn, dan eist het college van B&W extra veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn onder andere extra personeel tijdens avond en nacht en beperkte inventaris op de cellen, bijvoorbeeld geen magnetron. Omdat deze maatregelen gevolgen hebben voor de gedetineerden, moet de sprinkler uiterlijk op 15 september 2007 geplaatst zijn. De commissie van toezicht is op de hoogte gebracht van deze maatregelen. Als de RGD aan alle randvoorwaarden heeft voldaan, start de gemeente Zaanstad de procedure voor de gebruiksvergunning.

Straten Saendelft West vernoemd naar beroepsgroepen Het College van B & W heeft besloten om een vijftal straten in de wijk Waterrijk, fase 3E van Saendelft West, te vernoemen naar de mensen die de wijk gebouwd hebben. Het gaat om de straten Metselaar, Tegelzetter, Stukadoor, Loodgieter en Schilder. In overleg met de werkgroep Saendelft van het wijkoverleg Assendelft is vorig jaar besloten om de straten in een van de volgende fasen naar deze beroepsgroepen te vernoemen.

Ontheffing voor luilakvuren
Het college van B&W heeft ingestemd met het verlenen van ontheffing voor het houden van luilakvuren. Luilakvuren mogen alleen op aangewezen plaatsen worden gestookt. Deze plaatsen zijn:
* Assendelft, Zaandammerweg 28 (achter o het erf/land)
* Assendelft, Vaartdijk 17 (op het land langs de Reint Laan jr. brug)

* Assendelft, Vaardijk 24 (op het land t.o. de watertoren Vrouwenverdriet)

* Assendelft, Dorpsstraat 209 (achter op het erf/land)
* Westzaan, J.J. Allenstraat 11 (achter op het erf/land)
* Westzaan, J.J. Allenstraat 101 (achter op het erf/land)
* Westzaan, J.J. Allenstraat 278 (achter op het erf/land)
* Westzaan, Kanaaldijk (nabij het Noordzeekanaal)
* Wormerveer, Noordeinde (ter hoogte KPN toren)
* Westknollendam, Amfibieplein (grasland bij het Amfibie)
* Zaandam, Kuilpad (evenemententerrein)

* Zaandam, Ringweg (ter hoogte van distributiecentrum Aldi)
* Zaandam, Havenbuurt (Helsingborgstraat)
* Zaandijk, Fortuinweg (jongerenhangplek)

Aan deze algemene ontheffing zijn de onderstaande voorwaarden verbonden, waardoor het mogelijk is om gericht te handhaven.
* Alleen in de Luilaknacht (26 mei) mogen vuren worden gestookt
* Niet eerder dan één week voor de Luilaknacht mag worden begonnen met het opbouwen van de brandstapels

* Alleen onbehandeld hout mag worden gebruikt voor verbranding op de luilakstapels

* De brandstapels mogen niet groter zijn van 16 m2, Brandweer en afdeling Handhaving van Zaanstad beoordelen dit.
* Alle brandstapels die niet aan deze voorwaarden voldoen, worden verwijderd.