Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Wilhelm Tellplaats krijgt eindelijk een supermarkt

Winkelcentrum Wilhelm Tellplaats in Hoogvliet krijgt eindelijk zijn langverwachte supermarkt. Jumbo Supermarkten BV in Veghel maakte donderdag 12 april j.l. 7 locaties bekend van de overgenomen 15 Super de Boer-vestigingen van Laurus NV in Den Bosch. Jumbo berichtte vorig week al over deze overname. Een van de 7 locaties van deze winkels is de supermarkt Wilhelm Tellplaats.

De 7 winkels worden nog vóór de zomer omgebouwd tot de Jumbo formule, zo staat in het persbericht van Jumbo. Deelraadsvoorzitter Kees van Pelt is verheugd met het nieuws, want als portefeuillehouder Economie heeft hij zich sinds het slaan van de eerste paal in december 2005 sterk gemaakt voor de komst van een supermarkt in het buurwinkelcentrum. Steeds weer werd die komst tot ieders ongenoegen uitgesteld. De supermarkt was speciaal gebouwd voor het Laurus-concern dat de invulling zou organiseren. Door ongunstige ontwikkelingen bij het concern werd de invulling steeds uitgesteld. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat Jumbo Supermarkten voor de invulling van het pand aan de Wilhelmelm Tellplaats gaat zorgen.

Om de vestiging van een supermarkt aan de Wilhelm tellplaats te bespoedigen heeft Van Pelt zelf diverse malen met het Laurus-concern onderhandeld. 'Dit bericht van Jumbo betekent een doorbraak,' laat Van Pelt weten. Als de supermarkt daadwerkelijk kan worden geopend, is dat een heel goede stap in de ontwikkeling van het buurtwinkelcentrum. Het plein wordt momenteel opgeknapt en opnieuw ingericht. Nu kunnen we ook aan de slag met een goede invulling van de rest van het buurtwinkelcentrum. Ik hoop dat we hiermee het vertrouwen van winkeliers en omwonenden weer terug krijgen. Wat mij betreft is de opening van de supermarkt een feestje voor de buurt waard!