Time : 14:07:57
Date : 16 April 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Mededeling van de Hoge Gezondheidsraad : vaccinatiegids

Van 16 tot 22 april 2007 vindt de Europese vaccinatieweek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) plaats. De WGO wil op deze manier immunisatie in de spotlights zetten en het belang van vaccinatie onderstrepen. Vaccinatie redt immers levens en beschermt kinderen en volwassenen tegen allerhande ziekten.

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft deze Europese vaccinatieweek aangegrepen om een volledig herziene versie uit te brengen van zijn vaccinatiefiches, gebundeld onder vorm van de Vaccinatiegids. Deze gids beschrijft de verschillende soorten vaccinaties die op dit moment in België worden aanbevolen voor kinderen, adolescenten en volwassenen, (of in het kader van de inhaalvaccinaties), alsook de in België beschikbare vaccins.

De Vaccinatiegids wordt in de komende dagen toegestuurd aan alle gekende vaccinatoren, kinderartsen, Kind en Gezin consultatiebureaus en alle Centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) van de Vlaamse Gemeenschap (en hun Franstalige tegenhangers)*.

Deze gids heeft als doel de artsen bij te staan in de dagelijkse praktijk en hen te voorzien van de meest recente wetenschappelijke gegevens over de vaccinaties die momenteel in België aanbevolen worden


* Andere geïnteresseerde artsen kunnen de gids rechtstreeks raadplegen op en/of afhalen op het adres www.health.fgov.be/HGR_CSS (een beperkte stock is ook beschikbaar bij de HGR).

Meer info's:
Katty Cauwerts
02/525.09.56
katty.cauwerts@health.fgov.be

URL: http://www.health.fgov.be/HGR_CSS