Gemeente Spijkenisse


Santios&Sniggy winnaar DazzlingStars 2007

16 april 2007

Finale DazzlingStars
De winnaars van de talentenshow voor jong en creatief Spijkenisse en omgeving is bekend. In een vol gepakt theater de Stoep hebben Santios&Sniggy de stimuleringsprijs van EUR 500,- mee naar huis weten te slepen.

Op zondag 15 april vond de finale van DazzlingStars plaats in Theater de Stoep in Spijkenisse. De sfeer zat er snel in, DJ RAE zorgde voor een lekkere funky sound. Op een groot scherm was een compilatie te zien van alle voorrondes en deelnemers van DazzlingStars, en host Ignaro Petronillia zweepte de bezoekers op.

De jury bestaande uit Pamela Slagveer, Pro-X, Lloyd Marengo en wethouder Marjolijne Lewis, hadden het zoals de organisatie voorspelde erg zwaar.

De jury vond het goed om te zien dat de finalisten hun adviezen hadden opgepikt, en er bewust mee aan de slag zijn gegaan. Toch kan er altijd maar één act winnen, de organisatie is van mening dat DazzlingStars geen echte verliezers kent. De jongeren hebben kunnen optreden in een professioneel theater met goed licht en geluid. Verder hebben de deelnemers podiumervaring opgedaan, directe feedback van publiek en jury gekregen en dit is altijd leerzaam.

De uiteindelijke winnaar van DazzlingStars is Santios&Sniggy geworden. Het duo heeft de jury weten te overtuigen met hun Rap/Beatbox act, die origineel, creatief en verassend is. De tweede plaats ging naar het trio Shyning Diamonths, de drie dames bewezen wederom dat zij kunnen zingen, en de zaal stil wisten te krijgen met hun acappela harmonies. Op de derde plaats is geëindigd Limited Edition een streetdance act, met een hele mooie choreografie, veel energie en lef. De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagde eerste editie van DazzlingStars.