Gemeente Heemskerk


maandag, 16 april 2007

Lekker wonen met minder energie

Lekker wonen met minder energie. Dat is de belofte van de energiebesparingscampagne BespaarDaar die deze maand van start is gegaan. De campagne focust zich op de mogelijkheden van energiebesparing in woningen Particuliere woningeigenaren kunnen zich via de website BespaarDaar.nl laten informeren over het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Besparingsmaatregelen
De informatie op de website BespaarDaar.nl is gericht op zowel investeringsmaatregelen als gedragsmaatregelen om de eigen woning energiezuiniger te maken. Bij investeringsmaatregelen kun je denken aan bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie of aan het plaatsen van een zonneboiler bij je cv-ketel. Met dat soort maatregelen bespaar je fors op je jaarlijkse kosten voor gas en elektriciteit. Maar ook een gedragsmaatregelen kunnen al snel vijf tientjes per jaar opleveren.

Energiescan
Centraal element in de campagne is de energiescan die particuliere woningeigenaren op de projectsite BespaarDaar.nl kunnen invullen. Door de energiescan te doen ontdekken woningeigenaren in enkele minuten hoe zij hun eigen huis energiezuiniger kunnen maken. Zeker met de alsmaar stijgende kosten voor gas en elektriciteit is het handig om te weten waar je op moet letten als je energie wilt besparen. Op BespaarDaar.nl krijgen woningeigenaren per energiemaatregel concrete adviezen en informatie. Ook kunnen zij direct een offerte aanvragen bij bedrijven die de energiemaatregelen uitvoeren.

Looptijd campagne
De campagne duurt in elk geval tot het eind van het jaar. Meer informatie vindt u op BespaarDaar.nl. De campagne is een initiatief van de Provincie Noord-Holland. Onder andere de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Heemstede, Velsen, Uitgeest en Zandvoort zetten zich in om samen met het servicepunt bekendheid te geven aan de campagne en de website BespaarDaar.nl.

Energiebesparing voor bedrijven
Niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers ligt er veelal potentie om energie te besparen. De Milieudienst IJmond geeft via haar website besparingstips voor verlichting, verwarming, isolatie, koeling en ventilatie en geeft ondernemers informatie over de nieuwste technieken. www.milieudienst-ijmond.nl is zo de startplek voor ondernemers die nog vandaag willen starten met energiebesparing!
---