Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 16-04-2007

Alcohol in het verkeer

HOLLANDSCHEVELD Zondagavond heeft de politie op de Gedempte Wijk een 22-jarige man uit Kerkenveld aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de blaastest kwam hij uit op 0,86 promille. Omdat hij valt in de categorie beginnende bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. (07-131290)

ASSEN Zondagnacht heeft de politie een 24-jarige man uit Groningen van de A28 gehaald, nadat was vastgesteld dat hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,83 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee na verhoor. (07-131335)

Politie onderzoekt diefstallen navigatiesystemen

WESTERBORK Zondagavond laat zijn in de Prunuslaan uit twee autos de navigatiesystemen gestolen. De daders hebben daarbij de zijruitjes vernield. Getuigen wisten te vertellen dat de daders waren weggereden in een rode Honda personenauto. Kort daarna troffen agenten in Assen deze auto aan. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven ging deze er met hoge snelheid vandoor. Enkele straten verderop, op het Napoleonplein, werd de auto aangetroffen zonder inzittenden. Vanwege de mogelijke betrokkenheid bij de auto-inbraken in Westerbork is de auto in beslag genomen en zal nader worden onderzocht.

NORG Zondagavond is uit een auto aan de Langeloërweg een telefoon met ingebouwd navigatiesysteem gestolen. Deze zat in de houder. De dader heeft een ruit ingeslagen en de telefoon meegenomen. De 18-jarige eigenaar uit Stiens deed aangifte. (07-131275)

EEN Aan de Amerika is zondagavond een navigatiesysteem uit een geparkeerde auto gestolen. Deze zat in de houder met een zuignap aan de voorruit. De dader heeft een ruit ingeslagen. Een 43-jarige man uit Loon meldde de diefstal toen hij terugkwam bij zijn auto. (07-131285)

De politie geeft regelmatig het advies aan automobilisten om waardevolle goederen niet in de auto te laten liggen, of ze minimaal uit het zicht te verbergen.

Man aangehouden wegens diefstal

HOOGEVEEN Zondagmiddag heeft de politie een 27-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens diefstal van een GSM. Hij werd overgedragen door de eigenaar van het cafe waar de diefstal had plaatsgevonden. De man is ingesloten en er zal een nader onderzoek plaatsvinden. (07-131255)

Aanhoudingen na huiselijk geweld

VEENOORD Zondagmiddag heeft de politie een 38-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn vrouw van de trap had getrokken. Daarbij is ze zodanig gewond geraakt dat ze naar het Scheperziekenhuis is overgebracht. (07-131193)

NIEUW BUINEN Zondagavond heeft de politie een 35-jarige vrouw aangehouden nadat ze thuis door het lint was gegaan en de boel had vernield. Ze is ingesloten en deze zaak zal worden afgehandeld volgens het traject huiselijk geweld.(07-131265)

HOOGEVEEN Zondagavond heeft de politie een 33-jarige man aangehouden in zijn woning, wegens mishandeling van zijn vriendin. Hij is ingesloten en ook deze zaak zal volghens het traject huiselijk geweld worden afgehandeld. (07-131266)

Auto schept twee fietsers

HOLLANDSCHEVELD Zondagavond zijn twee fietsers uit Hollandscheveld aangereden op het Rechtuit richting Hollandscheveld. Ter plaatse troffen agenten een auto van een 68-jarige man uit Hoogeveen aan in de berm. De twee fietsers, een 39-jarige man en 41-jarige vrouw uit Hollandscheveld, lagen gewond op de straat en in de berm. De automobilist uit Hoogeveen, die de fietsers van achteren naderde, verklaarde dat hij door een tegenligger kort werd verblind. Toen hij weer zicht had, zag hij plotseling de twee fietsers en had de aanrijding zich ook al voorgedaan. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. (07-131300)

Politie onderzoekt diefstal personenauto

STUIFZAND Zondagmiddag kreeg de politie een melding binnen van een autodiefstal aan de Brandligtsdijk te Stuifzand. Ter plaatse bleek het te gaan om een zwarte Volkswagen Golf. De auto stond geparkeerd in een open schuur die naast de boerderij stond. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 14 april omstreeks 23.30 en 15 april omstreeks 16.00 uur. De politie is bezig met het onderzoek. (07-131242)

Politie houdt mannen aan voor diefstal

EMMEN Maandagnacht hebben agenten twee mannen aangehouden op het schoolterrein van een scholengemeenschap nabij de Van Schaikweg. Ter plaatste werden een 23-jarige man en een 35-jarige man, beiden afkomstig uit Emmen, aangetroffen. Ze gooiden vanaf het schoolterrein metalen over het hek. Het bleek te gaan om metalen afkomstig uit afvalcontainers welke op het schoolterrein stonden. Beide mannen werden daarop aangehouden. Beide personen kregen een boete van 150 euro opgelegd en werden heengezonden. (07-131308)

Politie onderzoekt woninginbraak

EMMEN Tussen vrijdag 13 april en zondag 15 april is er een woninginbraak gepleegd in een schakelwoning grenzend aan de Brinkenweg te Emmen. Tijdens de inbraak waren de bewoners niet aanwezig. De inbrekers zijn waarschijnlijk via de voordeur naar binnen en naar buiten gegaan. De woning werd volledig doorzocht. Uit de woning zijn sieraden gestolen, een videocamera en een bedrag aan geld. De 38jarige bewoner deed aangifte en de politie doet onderzoek naar deze zaak. (07-131231).

Kind gewond na val in parkeergarage

EMMEN Zondagavond heeft een 4-jarig meisje uit Emmen een val gemaakt in de parkeergarage van de Westertoren aan de Westerstraat te Emmen. Ter plaatse trof de politie de ouders en het slachtoffertje aan. Het meisje was door onbekende oorzaak ongeveer 3,5 meter naar beneden gevallen en was daarbij op haar hoofd terrecht gekomen. Door het aanwezige ambulancepersoneel werd de trauma helicopter gewaarschuwd in verband met mogelijk hoofdletsel. Door de politie werd de weg bij het busstation Marktplein afgezet zodat de helicopter daar kon landen. Het slachtoffertje werd overgebracht naar het UMC Groningen. (07-131261)

Dronken man van straat geraapt

HOOGEVEEN Zondagavond kreeg de politie een melding dat op de Vos van Steenwijklaan een man op straat zou liggen. Agenten troffen een 67-jarige man uit deze plaats aan, die overduidelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien wegens openbare dronkenschap. Tevens stond er nog een boete open vanwege een niet betaalde bekeuring. (07-131325)

Man aangehouden na aanranding

GEEUWENBRUG Zondagavond heeft de politie een 27-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de bus van Meppel naar Dieverbrug een 20-jarige jonge vrouw uit Diever te hebben aangerand. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-131273)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.