Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Wesley Vermeulen wint J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi

Zaterdag 14 april werd in Spijkenisse het 13e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi gespeeld. Het toernooi trok 174 deelnemers verdeeld over vijf leeftijdscategorieën en een invitatiegroep voor winnaars van voorgaande jaren en andere uitgenodigde schaaktoppers. Het toernooi verliep goed, was gezellig en het was mooi weer. Daardoor kon er nog meer genoten worden van o.a. een simultaan van Internationaal Meester Jop Delemarre, suikerspin, ijs, popcorn en een groot buitenschaakbord. Er deden ook dit jaar weer spelers mee uit zustergemeente Thetford (Engeland). Bij de prijsuitreiking van dit unieke concept in Nederland waren er veel gedeelde plaatsen, het toernooi was dus tot de laatste ronde spannend.

Van links af: Leo Kranenburg (SV Spijkenisse), Wesley Vermeulen (winnaar van het toernooi), Kees van der Knijff en Leon Jacobse

In de A-categorie eindigde Wesley Vermeulen uit Utrecht op de eerste plaats met 6 punten uit 7 partijen. Hij mag volgend jaar meedoen in de invitatiegroep. Tweede werd Leo Kranenburg met 5½ punt. Leon Jacobse en Kees van der Knijff deelden derde plaats met 5 punten. Beste meisje werd Talitha Munnik met 4 uit 7.