Provincie Zeeland

16-04-2007 - www.jouwzeeland.nl genomineerd voor ICT-prijs

www.jouwzeeland.nl genomineerd voor ICT-prijs

De jongerenwebsite van de Provincie Zeeland, www.jouwzeeland.nl, is één van de drie genomineerde projecten voor de 'Zilveren e'. De 'Zilveren e' is de prijs voor het beste ICT-project van de Nederlandse Provincies. Op donderdag 26 april wordt de winnaar van de 'Zilveren e' bekend gemaakt.
Naast www.jouwzeeland.nl zijn ook de projecten Digitaal subsidie aanvragen van de Provincie Noord-Brabant en Op weg naar de elektronische overheid van de Provincie Zuid-Holland genomineerd voor de 'Zilveren e'. De voorzitter van de jury, dhr. Ekkers, gedeputeerde van de Provincie Utrecht, zal de prijs op 26 april tijdens de provinciedag op de beurs Overheid & ICT in Utrecht uitreiken.

De Zeeuwse jongerenwebsite is onderdeel van het JIJ-project. Het JIJ-project heeft als doel jongeren te betrekken bij het beleid en de politiek van de Provincie Zeeland. Het project is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Zeeland en de Hogeschool Zeeland.

De 'Zilveren e' is een initiatief van e-Provincies. Het programma e-Provincies werkt in opdracht van de twaalf Provincies. Het programma stimuleert de Provincies om op ICT gebied meer samen te werken en kennis uit te wisselen. De organisatie maakt de sterke punten van de Provincies op ICT-gebied zichtbaar, brengt hun kennis en ervaring samen en stelt deze weer beschikbaar aan anderen.

Meer informatie over de prijs en de provinciedag is te vinden op www.eprovincies.nl.

16 april 2007, I.Vette, tel. 0118-631402, nr. 58/07