Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 15 april

* PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM-KATENDRECHT - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft een actie preventief fouilleren uitgevoerd in de wijk Katendrecht. De actie vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen elf uur 's avonds en vier uur 's morgens. Ook het fietsteam is daarbij ingezet op in- en uitvalswegen. Er werden ruim dertig mensen ingezet. Tijdens de actie controleerden politiemensen 5 horecagelegenheden met 124 bezoekers en 43 voertuigen met 148 personen. Bij de actie werden in beslag genomen: een wapenstok, een honkbalknuppel, een klein zakmesje, een stroomstootwapen, een afgezaagde tafelpoot, een busje traangas en een luciferdoosje met verdovende middelen (negen bolletjes). Daarnaast is één persoon aangehouden die een hoeveelheid cocaïne in 20 gripzakjes, weggooide. Eén van de gecontroleerde automobilisten had een ontzegging van de rijbevoegdheid.


* VERMIST PERSOON OVERLEDEN TERUGGEVONDEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft de man teruggevonden die afgelopen dinsdag bij de Botlekbrug in het water viel. Afgelopen dinsdagavond om half twaalf liep een 31-jarige man samen met een 43-jarige collega naar hun schip, toen ze beiden in het water vielen. Ze waren onder invloed van alcohol. De 31-jarige man wist op eigen kracht uit het water te komen. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De andere man zag geen kans om op de wal te komen. Duikers van de brandweer hebben tot twee uur 's nachts vergeefs gezocht naar de drenkeling. De volgende dag is de zoektocht voortgezet. Naar aanleiding van dit onderzoek met sonorapparatuur is het lichaam van de drenkeling afgelopen vrijdagavond rond half zeven gevonden en geborgen in de omgeving van de 3e petroleumhaven. Het gaat inderdaad om de 43-jarige Rotterdammer. Hij is door verdrinking om het leven gekomen. Het onderzoek is vanaf een politievaartuig ondersteund door de KLPD en de stichting SOAD (Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen) uit Urk.

Uitgave zaterdag 14 april

* VROUW VALT VAN VIER HOOG
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een ongeluk waarbij een vrouw van vier hoog naar beneden viel. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond elf uur kreeg de politie melding dat er van een flat aan de Battenoordhof een vrouw naar beneden was gevallen van de vierde etage. De aangetroffen vrouw is met spoed naar het Erasmus MC gebracht. Daar bleek de 21-jarige vrouw uit Groningen ondermeer bekkenletsel te hebben. Op verdenking van mogelijk betrokkenheid bij dit ongeluk is een 35-jarige man uit Amsterdam gearresteerd. Agenten brachten de verdachte over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* HULPVERLENER GESTOKEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het steken van een vrouw. In een woning aan de Einsteinplaats werd vrijdagavond rond zes uur een medewerker van het Leger des Heils, na een vermoedelijke onenigheid, gestoken door een man. Het slachtoffer kon daarop samen met een collega naar een andere woning in de omgeving vluchten. De gewonde 33-jarige vrouw is naar het Sint Fransiscus Gasthuis ziekenhuis overgebracht. De verdachte werd door agenten aangehouden. De 45-jarige Rotterdamse man is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* JONGEN MET LUCHTDRUKWAPEN AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een jongen aangehouden die een luchtdrukwapen bij zich had. Vrijdagmiddag rond twee uur meldden oplettende getuigen aan de politie dat er op een Reijerweg een jongen liep die een voorwerp bij zich had dat leek op een wapen. Hij was nog met iemand. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, en hielden twee jongens aan, waarvan één (een 15-jarige jongen uit Rotterdam) een luchtdrukwapen in zijn broeksband had. De jongen is samen met een 16-jarige jongen uit Ridderkerk overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Politiemensen brachten hun ouders op de hoogte.


* VERNIELERS UIT DE BUS GEHAALD
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft drie vernielers aangehouden. Vrijdagochtend rond kwart over tien zag een oplettende getuige bij de Amnesty Internationallaan 3 jongens een fiets vernielen door erop te springen. Vervolgens stapten ze op de bus. De getuige bleef achter de bus aanrijden en belde de politie. Op de Dennenspanner stopten agenten de bus en haalden de vernielers eruit waarna ze werden aangehouden. De politiemensen brachten de jongens uit Hellevoetsluis in de leeftijd van 14, 16, en 16 over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. De ouders werden door de agenten op de hoogte gesteld.


* OVERVAL OP RIJSCHOOL / GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de toedracht van een overval op een rijschool. Vrijdagmorgen rond tien uur kwamen twee daders onder bedreiging van een vuurwapen en een mes een rijschool binnen aan de Oostzeedijk. Ze namen een portemonnee met wisselgeld mee. Ze vertrokken in onbekende richting. Dader 1 is een negroïde man van ongeveer 1,90 meter lang, tussen de 20 en 23 jaar oud, mager postuur, grijs T-shirt/sweater met capuchon, grijze trainingsbroek en in het bezit van een zwart voorwerp dat lijkt op een vuurwapen. Dader 2 is een negroïde man, 1,75 meter lang, ongeveer 20 jaar, mager postuur, zwart bovenkleding, blauwe trainingsbroek, korte dreadlocks en in het bezig van een mes. Wanneer u getuige bent geweest van deze overval of anderszins over informatie beschikt die bijdraagt tot het oplossen van dit misdrijf, neemt u dan contact op met de recherche van district Oost via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.