Politie Groningen

Maandag 16 april 2007

Provincie Groningen, 16-04-2007

Groningen: snorfietser valt bij politieauto

De politie heeft zondagnacht in de Nieuwe Ebbingestraat een 21-jarige snorfietser uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de man zonder verlichting rijden op de Spilsluizen en wilden hem staande houden. De Stadjer ging er echter vandoor. Even later zagen de agenten die in de Nieuwe Ebbingestraat reden de man over het trottoir van de Violenstraat rijden. De snorfietser reed met hoge snelheid in de richting van de politieauto, maar nam de bocht van de Violenstraat naar de Ebbingestraat met te hoge snelheid. Hij zag daarbij een lantaarnpaal met daaraan enkele fietsen over het hoofd. Hierdoor kwam hij ten val. Vervolgens was het voor de agenten een koud kunstje de man aan te houden. Hij bleek niet in het bezit van een
brommercertificaat of rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: aangehouden voor overlast

De politie heeft zondagavond in de Onnemaheerd in Groningen een 25-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor bedreiging. De Stadjer schreeuwde de hele buurt bij elkaar, omdat hij boos was op een buurtgenoot. Ook schopte hij tegen een schutting waarbij deze werd vernield. Bovendien uitte hij diverse bedreigde in de richting van de buurgenoot. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: automobilist geeft geen voorrang

Een 29-jarige fietser uit Groningen moest zich zondagmorgen onder doktersbehandeling stellen, nadat hij was aangereden door een 36-jarige automobilist uit Peize. De automobilist kwam uit de Verlengde Visserstraat en wilde de Westersingel op rijden. Hij gaf daarbij geen voorrang aan de fietser. Deze kwam vervolgens ten val. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Vierhuizen: twee motorrijders in overtreding

De politie heeft zondagmiddag twee motorrijders aan de kant gezet. Een 47-jarige man uit Sappemeer en een 39-jarige man uit Borgercompagnie haalden op de N361 bij Vierhuizen constant het overige verkeer in. Ook als daarbij een verdrijvingsvlak of een doorgetrokken streep gepasseerd moest worden. De 47-jarige motorrijder haalde bovendien diverse malen met hoge snelheid in, terwijl hij door bochten geen zicht had op eventuele tegenliggers. Hij moest zijn rijbewijs inleveren vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Aangezien hij deze niet bij zich had, heeft de politie zijn motor meegenomen. De 39-jarige kwam er vanaf met twee bekeuringen; gebruik verdrijvingsvlak en inhalen bij doorgetrokken streep.

Kolham: alcomobiliste opnieuw in de fout

Een 48-jarige automobilist uit Tolbert moest zondagavond voor de tweede keer binnen twee maanden haar rijbewijs inleveren. De vrouw reed over de A7 bij Kolham en werd aan de kant gezet omdat zij haar gordel niet droeg. Bij controle bleek de vrouw onder invloed van 1,9 promille. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Begin maart moest de vrouw ook al haar rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed.

Oldehove: motorrijder in sloot

Een motorrijder (identiteit onbekend) is zondagmiddag aan de Barnwerderweg in Oldehove in de sloot beland. De bestuurder heeft in de bocht vermoedelijk te stevig geremd. Hierdoor verloor hij de controle over de motor en belandde aan de buitenzijde van de bocht in de sloot. De bestuurder is met onder anderen schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Tolbert: bromfietser geflitst

De politie heeft zondagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Zevenhuizen geklokt met een snelheid van 73 km/uur. De jongen reed binnen de bebouwde kom over de Auwemalaan. Bij het naderen van de flitspaal, minderde de jongen geen vaart. Vermoedelijk omdat een bromfiets alleen aan de achterzijde een kentekenplaat voert. De politie maakt proces-verbaal op

Zuidhorn: auto ramt muurtje

Een 19-jarige automobilist uit Noordhorn heeft zondagmiddag aan de Verlengde Hanckemalaan in Zuidhorn een muurtje geramd. De man verloor de macht over het stuur en kwam met zijn auto tot stilstand tegen een muurtje. Het muurtje vormt de omheining van een tuin. Er raakte niemand gewond.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1197, aantal overtredingen: 109, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Jipsinghuizen, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 285, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 562, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1190, aantal overtredingen: 285, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.