Gemeente Maastricht

Week van het Ambacht van 16 t/m 21 april

Landelijke startbijeenkomst Bisschopsmolen, Maastricht

Van 16 tot 21 april vindt de eerste editie van de Week van het Ambacht plaats. In die week worden de ambachtelijke beroepen in de schijnwerpers gezet. Bekende Nederlanders met een warm hart voor ambachten, zoals celebrity Marijke Helwegen, stylist Maik de Boer, ex-profwielrenner Hennie Kuiper, soapster Everon Jackson Hooi en haarstyliste/presentatrice Mariëlle Bastiaansen, treden op als ambassadeurs voor de Week van het Ambacht. Maandag 16 april vindt de officiële opening plaats in Maastricht.

Veelzijdige en onmisbare beroepen

In veel ambachtelijke beroepen is op dit moment veel werkgelegenheid en zijn de carrièrekansen groot. Toch kiezen steeds minder mensen voor een zo'n vak. Met als gevolg dat het huidige personeelsbestand vergrijst en de deskundigheid voor bepaalde beroepen in Nederland zelfs dreigt te verdwijnen. Tijdens de Week van het Ambacht wordt, onder het motto 'Vakmensen máken het!', de aandacht gevestigd op een veelzijdige sector die onmisbaar is én blijft voor onze maatschappij.

Officiële opening

In aanwezigheid van stylist Maik de Boer vindt de officiële opening van de Week van het Ambacht vindt plaats op maandag 16 april in de Bisschopsmolen, Stenenbrug 1-3, 6211 HP Maastricht.

Programma

12.15-12.30 uur Welkom door wethouder L. Winants (arbeidsmarktbeleid) en wethouder J. Costongs (onderwijs) 12.30 -12.40 uur Dhr. R. Dols (CWI, eindverantwoordelijk Servicepunt Ambachten) 12.40 -12.50 uur Dhr. H. Nelson (HBA, algemeen secretaris) toelichting week van het Ambacht 12.50- 13.00 uur Mevr. J. Doest (SVGB, adjunct directeur Innovatie en Ontwikkeling) Innovatieve ontwikkelingen in het Ambacht 13.00 -14.00 uur Lunch
14.00 -14.10 uur Afsluiting

Tijdens de lunch is er ruim gelegenheid voor interviews of met de aanwezigen van gedachten te wisselen.

Voor meer informatie kijk op: www.weekvanhetambacht.nl