Gemeente Rotterdam

De reizende expositie De raad op straat staat van 16 tot 26 april in bibliotheek Oude Noorden aan de Zaagmolenstraat. Ter gelegenheid van de opening van de expositie op deze locatie speelt een groep vrouwen van Welzijn Noord het spel Rondje Rotterdam onder leiding van stichting Lokaal. Rondje Rotterdam wordt gespeeld op maandag 16 april van 14:00-15:30 uur in bibliotheek Oude Noorden aan de Zaagmolenstraat.

Meedoen en ontmoeting

Met het participatiespel maken de spelers een reis door de stad en leveren zij op hun eigen manier een bijdrage aan de straat, wijk of de hele stad.

De expositie De raad op straat is bedoeld om ontmoeting en kennismaking met raadsleden te stimuleren. De reizende tentoonstelling geeft antwoord op vragen als: Wie zijn de Rotterdamse raadsleden? Welk raadslid past het beste bij mij? Wat doen zij voor onze stad en hoe kom ik met hen in contact?

Wat speelt in de stad

Het betrekken van bewoners, organisaties en andere vertegenwoordigers heeft veel aandacht van de gemeenteraad. Raadscommissies oriënteren zich meer op wat zich in de stad afspeelt, met het doel bewoners en vertegenwoordigende organisaties in de gelegenheid te stellen hun stem te laten horen.

Raadsspel

Sinds de opening van de expositie op 24 januari jl. speelden ruim 1600 mensen het raadsspel. Door vragen te beantwoorden over o.a. levensstijl ontdekt de bezoeker op een interactieve manier welke raadsleden het beste bij hem passen.

Rondreizende expositie

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken reist de tentoonstelling de komende maanden langs drukbezochte plaatsen zoals stadswinkels, bibliotheekfilialen, scholen en winkelcentra. De reisbestemmingen van de expositie staan op deze site.

Bron: Griffie, 13-04-2007