Gemeente Tiel


Deelnemers EcoTeams ontvangen certificaat

Inwoners van Tiel die deelgenomen hebben aan een EcoTeam, ontvangen op maandag 16 april een certificaat van de gemeente. De uitreiking gebeurt bij de Avri in Geldermalsen, waar de deelnemers op eigen initiatief een bezoek aan brengen.

Deze excursie sluit goed aan op de EcoTeams. In kleine groepjes hebben de deelnemers aandacht besteed aan de themas stroom, gas, water en afval. Tijdens zes bijeenkomsten kregen ze praktische tips om te besparen. De EcoTeams werden geleid door zeven coaches die hiervoor een speciale training hebben gevolgd. In totaal zijn er tien teams gevormd waaraan circa zestig inwoners hebben deelgenomen. Het merendeel betrof allochtone vrouwen. De milieucursus Dat levert wat op richtte zich met name op hen, omdat onder deze groep in het algemeen het minst bekend is over energiebesparing. Het lesmateriaal was behalve in het Nederlands, ook in het Turks en Arabisch.

Het project richtte zich in eerste instantie op deelnemers uit Tiel-Oost, omdat de gemeente Tiel geld gekregen heeft van de provincie om in deze wijk de leefbaarheid te bevorderen. De ervaring met EcoTeams is dat deelnemers veel besparingen realiseren en dat EcoTeams bijdragen aan de onderlinge betrokkenheid. Stichting Duurzaam Rivierenland heeft het project begeleid.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 12 april 2007