Gemeente Hoorn


Leerlingen middelbare scholen naar documentaire An Inconvenient Truth

11 april 2007 - Leerlingen van middelbare scholen in Hoorn zijn door de gemeente uitgenodigd voor een vertoning van de film An Incovenient Truth in Schouwburg het Park op 16 en 17 april. Idee achter vertoning van de film aan deze groep is het milieubewustzijn te bevorderen.

An Inconvenient Truth is een documentaire over klimaatverandering onder de regie van Davis Guggenheim. Voormalig vice-president van de Verenigde Staten, Al Gore, legt mythen en misverstanden bloot over de opwarming van de aarde. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat wij als gewone burgers kunnen doen aan wat hij het planetaire noodgeval noemt.

In de film worden harde feiten en voorspellingen over het broeikaseffect vermengd met de persoonlijke geschiedenis van Al Gore. De film ontving een Oscar voor de beste documentaire van 2006. De voorstellingen zijn bestemd voor leerlingen van de bovenbouw havo en vwo. De scholen krijgen ook gratis dvds van de film, waarmee voor leerlingen van alle niveaus in de lessen de materie verder uitgediept kan worden.

De gemeenteraad van Hoorn had op initiatief van VOCHoorn een motie aangenomen waarin werd verzocht te onderzoeken of het mogelijk was om de documentaire An Inconvenient Truth te vertonen voor leerlingen van middelbare scholen in Hoorn. De voorstellingen zijn georganiseerd in samenwerking met Filmhuis Hoorn en Milieudienst Westfriesland.

De voorstellingen voor de leerlingen zijn besloten. Op maandagavond 16 en dinsdagavond 17 april worden andere belangstellenden in de gelegenheid gesteld de documentaire te zien in Schouwburg het Park tegen de sterk gereduceerde prijs van 3 euro. Reserveren kan via www.filmhuishoorn.nl of Schouwburg het Park, 0229 291000. De voorstelling vangt om 20.30 uur aan. Informatie over de film is te vinden op www.inconvenienttruth.nl en www.climatecrisis.net.