Gemeente Brunssum

Start werkzaamheden Kennedylaan

De werkzaamheden aan de Kennedylaan gaan op maandag 16 april 2007 van start. Het werk zal in drie fasen worden uitgevoerd. Bij de eerste fase, die 16 april ingaat, wordt het gedeelte Kennedylaan tussen de rotonde met de Merkelbeekerstraat en het kruispunt met de Europalaan afgesloten, inclusief het kruispunt. Deze fase duurt tot begin juni. Daarna volgen nog twee fasen waarbij de rest van de Kennedylaan (tot aan de N276) opnieuw ingericht zal worden. De totale werkzaamheden duren tot medio september 2007.

wegwerkzaamheden

De Kennedylaan behoort tot de Brunssumse wegen waar een bovengemiddeld aantal verkeersslachtoffers valt - in de afgelopen jaren hebben zich hier zelfs verkeersongevallen met dodelijke afloop voorgedaan. Door het opnieuw inrichten van de weg wordt de verkeersveiligheid bevorderd, vooral voor fietsers, bromfietsers en voetgangers.

Nieuwe rotondes

De meest ingrijpende aanpassing is de vervanging van de kruispunten Kennedylaan/Europalaan en Kennedylaan/Gouverneurstraat/Albert Schweitzerstraat door twee rotondes. De rotondes hebben een snelheidsremmend effect - tevens bevorderen ze de doorstroom, mede omdat de bestaande verkeerslichten verdwijnen.

De hele Kennedylaan, tussen de Merkelbeekerstraat en de N276, krijgt een nieuw wegdek (een nieuwe wegfundering en asfaltlaag). Op verzoek van de omwonenden worden aan de noordzijde van de Kennedylaan, in het gedeelte tussen de Merkelbeekerstraat en de Europalaan, parkeerhavens aangelegd. Deze komen deels in het trottoir, deels op de rijbaan te liggen. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid zijn aan deze zijde van de Kennedylaan, tussen de Merkelbeekerstraat en de Europalaan, geen fietsers toegestaan. Speciaal voor de fietsers komt er aan de zuidzijde van de Kennedylaan, in het met bomen beplante groengedeelte, een vrijliggend fietspad in twee richtingen.

Ook in het gedeelte Kennedylaan tussen de Albert Schweitzerstraat en de N276 verdwijnt, vanwege de veiligheid, het fietspad aan de noordzijde. Fietsers kunnen straks gebruik maken van een tweerichtingsfietspad aan de zuidzijde.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingen van kracht.

Omwonenden van het gedeelte Kennedylaan waar werkzaamheden plaatsvinden, zullen in de week voorafgaand aan de start van de werkzaamheden geïnformeerd worden over de bereikbaarheid van hun woningen.

---