Ingezonden persbericht


CNN VIERT 50 JAAR LARRY KING

King-size week 16-20 april

Larry King, waarschijnlijk 's werelds bekendste talkshow presentator, viert dit jaar zijn 50-jarig televisiejubileum. De week van 16 april is "King-size week" op CNN met een speciale programmering rond Larry King.

Met meer dan 40.000 interviews op zijn conto is Larry King met recht een icoon te noemen. Zijn dagelijkse show op CNN vormt al sinds 1985 een van de peilers van de CNN programmering. De Larry King Live show is wereldwijd door 288 miljoen huishoudens te zien. Daarnaast trad King op in meer dan 21 films en ontelbare televisieshows.

Door TIME Magazine werd hij uitgeroepen tot "Master of the Mike" en door media-organisaties uit de gehele is King geroemd om zijn interviews met onder andere iedere President van de VS sinds Ford en verschillende staatshoofden. King's beroemde NAFTA debat tussen Al Gore en Ross Perot in 1993 brak kijkcijferrecords in de kabelindustrie -uitgezonderd de eerste nacht van de Golf oorlog- en trok het grootste aantal kijkers in de historie van CNN.

King-size week: April 16 - 20

Vele oude vrienden zullen acte de presence geven in de speciale King-size week van 16 - 20 april (details worden later bekendgemaakt).

In ieder geval zal op woensdag 18 april een speciale aflevering van CNN Presents worden uitgezonden: "Larry King - Fifty Years of Pop Culture" over de invloed van King op de media, showbiz en politiek in de afgelopen vijf decennia.Tientallen beroemdheden en bekenden zullen hun opwachting maken in dit programma waaronder Sean Penn, Dolly Parton, Joan Rivers, Larry King, Jr., Lionel Richie, Kermit de Kikker, Rudy Giuliani, Robert Wagner en Tom Brokaw.

In 1995 demonstreerde King zijn buitengewone diplomatieke vaardigheden toen hij als gastheer optrad van een historische show van een uur over het vredesproces in het Midden-Oosten met PLO voorman Yasser Arafat, Koning Hussein van Jordanië en de Israëlische Premier Yitzhak Rabin.

Vijf decennia heeft King de krantenkoppen gehaald met gasten als Tony Blair, Marlon Brando, Barbara Bush, Johnny Carson, Margaret Thatcher, Oprah Winfrey, Malcolm X, Bette Davis, Sammy Davis Jr., Jackie Gleason, Mikhail Gorbachev, Billy Graham, Audrey Hepburn, Bob Hope, L.Ron Hubbard, Michael Jordan, Bobby Kennedy, John F. Kennedy, Jr., Dr. Martin Luther King, Monica Lewinsky, Madonna, Paul McCartney, Al Pacino, Prince, Nancy Reagan, Eleanor Roosevelt, Pete Rose, Frank Sinatra en Barbra Streisand.

Hollywood eerde King in 1997 met een ster op de Walk of Fame voor zijn werk, toen ter ere van zijn 40e verjaardag in de televisie industrie.

Buiten de tv-studio's zette King de Larry King Cardiac Foundation op, die miljoenen dollars bijeen heeft gebracht voor levensreddende behandelingen van hartziekten voor bijna 60 kinderen en volwassenen. Ook stelde King onlangs een studiebeurs van een miljoen dollar beschikbaar aan de George Washington University's School of Media and Affairs voor studenten journalistiek uit achterstandsmilieus.


---

Noot voor de redactie (