Australian Homemade opent ijsseizoen in Amsterdam
15.04.2007 / 19:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Australian homemade
Australian homemade
Op zaterdag 14 april 2007 heeft Australian Homemade op spectaculaire wijze het nieuwe
ijsseizoen geopend. Op het Spuiplein in Amsterdam vond een ijssculpturen wedstrijd plaats
waarbij tien studenten met elkaar de strijd aangingen om de mooiste ijssculptuur te maken.
De opening van het ijsseizoen was een succes, want door het mooie weer waren er veel
toeschouwers en werd er volop genoten van een lekker ijsje.
IJssculpturen wedstrijd
Voor de door Australian Homemade georganiseerde ijssculpturen wedstrijd kregen tien
studenten de opdracht om een ijssculptuur te maken. De studenten moesten hun sculptuur
baseren op de onderwerpen wereldcontinenten, natuur of ijs.
In twee sessies van ruim twee uur werden, met behulp van boren, beitels, zagen en
strijkijzers, in totaal tien ijssculpturen gemaakt. Uiteindelijk werd Sander van Heerden
tot winnaar uitgeroepen van de wedstrijd. Hij gaf zijn eigen interpretatie aan het
onderwerp natuur en maakte een goed functionerende citruspers. De tweede en derde plaats
waren voor Ferdinand Delcker (Appel met twee gezichten) en Micky (Kangaroe)
Naast de ijssculpturen wedstrijd werd er door de Belgische kunstenaar/artiest Kim de
Ruysscher een enorme ijssculptuur van een ijsbeer gemaakt. Het warme weer zorgde ervoor
dat deze ijsbeer heel langzaam smolt, iets wat in werkelijkheid voor het leefgebied van
de ijsbeer niet mag gebeuren.
Flavours of the World
Door middel van dit evenement gaf Australian Homemade niet alleen het startsein voor het
ijsseizoen, maar ook voor de campagne Flavours of the World, waarbij een geldbedrag wordt
ingezameld dat gedoneerd zal worden aan het IFAW (International Fund for Animal Welfare,
www.ifaw.nl) Zij zal deze donatie in gaan zetten voor projecten ter bescherming van de
ijsbeer en haar leefomgeving, veroorzaakt door onder andere de gevolgen van de opwarming
van de aarde.
In het ijsseizoen 2007, van april t/m september, zal in de winkels van Australian Homemade
elke maand een nieuwe smaak ijs worden gevoerd die in het teken staat van
één van de zeven continenten die de wereld rijk is. Een deel van de
opbrengst van deze smaken wordt geschonken aan het IFAW. Australian Homemade staat voor
natuurlijke en pure producten en vindt het belangrijk om wat voor de natuur te doen. Zij
wil de natuur de natuur houden en daar is de steun aan de ijsbeer een eerste aanzet voor.
Australian Homemade
In verschillende landen wordt de Australian Homemade formule uitgerold door geselecteerde
en ervaren master franchise partners. Momenteel zijn er meer dan 75 Australian Homemade
winkels in onder meer Antigua, Australië, België, Duitsland, Spanje,
Jordanië, Koeweit, Nederland, de United Kingdom en de Verenigde Staten. Naar
verwachting zal de Australian Homemade formule in de komende jaren uitgroeien tot meer
dan 300 winkels wereldwijd.
Australian Homemade gebruikt in haar producten louter natuurlijke ingrediënten. Dat
betekent dat er geen chemische of kunstmatige smaak-, geur- of kleurstoffen gebruikt
worden. De Australian Homemade winkels zijn trendy en hebben een duidelijk herkenbare
stijl. In de winkels wordt het ijs voor de ogen van de klant vers bereid.
Bezoek ook de website: www.australianhomemade.com.
Voor verdere inlichtingen en beeldmateriaal:
Australian Homemade International B.V.
St. Canisiussingel 26b
6511 TJ Nijmegen
Contactpersoon: Bastian Lamers
E-mail: bastian@australianhomemade.com
Telefoon: 024-3650799