Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 15-04-2007

Verkeersongeval

BILTHOVEN Op de Jan Steenlaan vond afgelopen vrijdag rond 15.15 uur een verkeersongeval plaats, waarbij twee kinderen door een automobilist geraakt werden.

De automobilist, een 55-jarige man uit Bilthoven, reed over de Jan Steenlaan en passeerde enkele fietsers. Daarbij raakte hij een 12-jarig meisje en een 13-jarige jongen, beiden woonachtig in Soest. Het meisje kwam via de motorkap op de grond terecht. De jongen werd enkele tientallen meters door de auto meegesleurd, totdat het voertuig tot stilstand kwam. Beiden liepen verwondingen op.

De bestuurder verklaarde dat de remmen van zijn auto niet goed hadden gewerkt. De Verkeerspolitie Utrecht heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersruzie

ZEIST Op de Panweg is zaterdag rond 08.40 uur een verkeersruzie uit de hand gelopen. Een 49-jarige autobestuurder uit Utrecht ergerde zich aan het rijgedrag van een 40-jarige scooterrijder uit Bilthoven. Bij een stoplicht zei hij daar wat van, hetgeen leidde tot een woordenwisseling. Vervolgens kwam het tot een vechtpartij. Op het moment dat de Utrechter de scooterrijder losliet, begon deze zijn auto te vernielen, waarbij enkele ruiten sneuvelden. Door de politie zijn beide mannen voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Utrechter aangehouden

ZEIST Aan de Slotlaan is zaterdag rond 00.20 uur een 43-jarige Utrechter aangehouden. De man was daar een cafe binnengegaan om wat te drinken. Bij de politie kwam vervolgens de melding binnen dat hij een straatverbod zou hebben. Toen de agenten hem daarover wilden horen, bleek dat de man twee messen bij zich had. De Utrechter is vervolgens aangehouden en meegenomen voor verhoor. De messen zijn in beslag genomen.

Poging overval

GROENEKAN Aan de Koningin Wilhelminaweg is vrijdag rond 06.00 uur getracht een man te beroven. De man wilde zijn woning verlaten, toen twee onbekende jongens schreeuwend op hem afkwamen. Hij reageerde direct door de voordeur weer te sluiten en alarmeerde de politie. Hierop verdween het tweetal weer.
De politie heeft de zaak in onderzoek.