Rechtbank Zutphen


Gerechtsgebouw zondag 15 april voor bezoekers open

Zutphen, 12 april 2007 - Op zondag 15 april wordt in Zutphen de manifestatie Zutphen op Zondag voor de 22e maal georganiseerd. Dit evenement, een architectuurwandeling door het centrum van Zutphen, gecombineerd met het Nationale Museumweekend. Markante gebouwen in de stad worden gedurende deze dag opengesteld voor het publiek. Ook het gerechtsgebouw opent van 12.00-17.00 uur de deuren.

Het gerechtsgebouw is een markant en beeldbepalend gebouw in Zutphen waar historie uit de 19e eeuw en moderne architectuur in elkaar overgaan. Bezoekers kunnen op vaste tijden in groepen worden rondgeleid of individueel, aan de hand van routebeschrijving, door het gerechtsgebouw lopen. Rondleiders geven toelichting op architectuur van het gebouw. De rondleidingen vinden plaats vanaf 12.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.00 uur. Bezoekers kunnen zich hiervoor bij de informatiestand in de centrale hal melden.

Justitierondleiding
Zutphen Marketing houdt vanaf het kantoor van de VVV aan het Stationsplein (tegenover het Station) een Justitierondleiding door Zutphen. Deze rondleiding, onder leiding van een stadsgids, vindt plaats vanaf 13.00 uur en zal ongeveer 2 uur duren. Ook het gerechtsgebouw is in deze wandeling door Zutphen opgenomen.

Meer informatie: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl

Zutphen op Zondag

Virtuele rondleiding gerechtsgebouw Zutphen

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 12 april 2007 Naar boven