Museumweekend


26ste MUSEUMWEEKEND (14 en 15 april)

Het museumweekend komt er weer aan! Dit jaar wordt het Museumweekend weer georganiseerd op initiatief van de Museumvereniging en dat gebeurt voor de 26ste keer! Meer dan 500 musea doen mee aan dit traditioneel uitbundige weekend: in het hele land is dus van alles te beleven in musea! Het thema van dit weekend is: De Kunst van het Waarnemen.

Musea zijn bij uitstek plekken waar je op een bijzondere manier verrast kan worden. Een bezoeker kijkt en leest in musea, maar kijken is iets anders dan zien! Ervaar met eigen ogen objecten in musea! Ook het Huizer Museum doet mee aan dit weekend. Alleen de zaterdag dan!

Op zaterdag 14 april is het museum open van 11.00 - 17.00 uur en de toegang is gratis!
Uiteraard zijn er weer extra activiteiten. Zo is er om 14.00 uur een wandeling door het Oude dorp, waar men ogen en oren kan gebruiken om rond te kijken en te luisteren naar de boeiende verhalen passend bij de oude pandjes in Huizen en misschien de neus om de lente op te snuiven! Voor de wandeling o.l.v. een gids vragen wij een bijdrage van E 2,- per persoon. Wel kunt u daarna of ervoor gratis het museum bezoeken. In het museum zelf kunt u de geschiedenis van Huizen bekijken en de textieltentoonstelling Veel-zijde-g, Echo van de Gouden Eeuw. In deze tentoonstelling zijn prachtige kunstwerken te zien geïnspireerd op de Gouden Eeuw, maar ook enkele die speciaal zijn gemaakt als inspiratie op de Huizer Klederdracht. En wat dacht u van de handwerken die de vrouwen vroeger nog onder de knie moesten krijgen? Dit werd o.a. geleerd op de Blaricumse Naaischool en de Breischool in Huizen. En dan hebben we natuurlijk de Huizer Klederdracht, vaak geheel met de hand gemaakt. Er valt dus veel te zien in het Museum. Maar naast zien, mag u in deze tentoonstelling ook voelen! Op de leestafel liggen prachtige boeken van textiel, gemaakt door de 26 deelnemende kunstenaars. Er is gewerkt met zelfgemaakte stoffen die vaak onherkenbaar bewerkt zijn door ze te smelten, te scheuren of te vervilten. Er zijn ook kralen en knopen gebruikt en combinaties gemaakt met leer, papier en keramiek. Neem waar, ervaar, kijk en voel!
Verder heeft het Huizer Museum enkele objecten in de collectie waarvan ze niet weten wat het is. Kunt u hen verder helpen? Misschien herkent u de objecten nog van vroeger of heeft u ermee gewerkt. Denkt u alstublieft mee!

Het Huizer Museum
Achterbaan 82
1271 TZ Huizen
Tel: 035 525 02 23
Website: www.huizermuseum.nl
Email: info@huizermuseum.nl
Open: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 - 17.00 uur
Zaterdag 14 april open van 11.00 - 17.00 uur, toegang deze dag gratis! Wandeling om 14.00 uur: E 2,- per persoon (kinderen gratis).