Museumweekend


Mondriaanhuis - Museum voor Constructieve en Concrete Kunst

PERSBERICHT

Amersfoort, 9 maart 2007

Museumweekend in het Mondriaanhuis: De kunst van het waarnemen

Tijdens het museumweekend op 14 en 15 april staat de kunst van het waarnemen centraal. In het Mondriaanhuis kun je het gehele weekend anders leren kijken naar kunst. Tijdens de gratis rondleidingen die worden gegeven door de tentoonstellingen Binnen / Buiten en Samenklank zul je met eigen ogen ervaren dat kijken iets anders is dan zien. Beide tentoonstellingen zijn tot en met 17 juni te bezichtigen.

Laat je uitdagen door kunstenaar Douglas Allsop in de tentoonstelling Binnen / Buiten. De kunstenaar stelt met zijn werk vragen bij ons kijkgedrag. Zoals met de reflective editors, grote, monochrome platen waarin rasters van lijnen of stippen zijn uitgespaard. Je merkt dat je niet alleen door de glanzende platen kijkt, maar ook er doorhéén naar de muur én naar de weerspiegelingen op het werk.

Sta stil bij de nieuwe dubbeltentoonstelling Samenklank. Leer de schilderijen van colorist Geert van Fastenhout te bekijken. Kijk hoe zijn schilderijen met donkere en lichte banen je ogen laten zoeken naar de grens tussen zwart en kleur. Ervaar de beeldhouwwerken van Hans Steinbrenner. Neem de geometrische vormen van zijn beelden waar en zie welk karakter deze vormen aan zijn beelden geven.
Tijdens het museumweekend is het Mondriaanhuis gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt op beide dagen deelnemen aan een gratis rondleiding.