Waterschap Noorderzijlvest


Bestuurscommissie Herinrichting Peize kan starten met uitvoeringsplannen
13-4-2007

Het Algemeen Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 28 maart ingestemd met de financiering van de aanleg van de waterberging Noord-Drenthe en de versnelde aanleg van natuur. Het Bestuur stelde daarvoor 20 miljoen euro beschikbaar. Op 3 april heeft ook het college van gedeputeerde staten van de provincie Drenthe de intentie uitgesproken 13,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de Herinrichting Peize (versnelde inrichting van Eelder- en Peizermaden).

De provincie en het waterschap zijn samen opdrachtgevers van het project. Zij hebben tot nu toe het project elk voor de helft gefinancierd. Ook voor de kosten van de realisatie van de combinatie waterberging en natuur worden nu de kosten gelijk verdeeld. De bestuurscommissie voor de Herinrichting Peize kan met de financiële toezeggingen van de provincie en het waterschap de uitvoeringsplannen opstellen voor de aanleg van het waterbergingsgebied en het versneld aanleggen van natuur.
De maatregelen van de versnelde inrichting van Eelder- en Peizermaden zijn opgenomen in het provinciaal Meerjarenprogramma van de provincie Drenthe. Dit programma is een uitvoering van de bestuursovereenkomst tussen het rijk en de provincie over de inrichting van het landelijk gebied.