Gemeente Enkhuizen

12 April 2007 Schooltuincomplex heropend

Op 10 april jongstleden heropende wethouder Van Pijkeren het schooltuincomplex. Door het eigenhandig poten van een zestal aardappels, met de kinderen van groep 7 van de Tweemaster als toeschouwers, liet hij zien er verstand van te hebben.

Nu het Schootsveld opnieuw is ingericht, blijft voor de scholen een mooi en duidelijk verbeterd schooltuincomplex beschikbaar. Omzoomd door water en afsluitbaar met een hek, is het complex beter beveiligd tegen ongenode gasten die proletarisch oogstten in de afgelopen jaren.

De kinderen werden door Van Pijkeren ook uitgenodigd een extra hoge zonnebloem of een zware pompoen te kweken. Voor het hoogste en zwaarste gewas stelde hij een prijs in het vooruitzicht. Op 3 september zal de wethouder persoonlijk gaan meten en wegen om de winnaars te bepalen!
De scholen toonden zich erg tevreden met de nieuwe opzet en met het nieuwe eersteklas, roestvrij stalen gereedschap, dat speciaal op maat gemaakt is voor kinderen in de leeftijd rond 11 jaar.

De zaadfirmas in de omtrek sponsoren de schooltuintjes door gratis zaai- en pootgoed beschikbaar te stellen. Als het weer nu ook nog meewerkt, moet een rijke oogst haalbaar zijn.

Met de adviezen van Jan Scholten van gemeentewerken en het beschikbaar gestelde budget is het schooltuinwerk ook in de toekomst verzekerd.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl