Gemeente Schiedam


April

Mijnenjager Hr. Ms. Schiedam bezoekt Schiedam

03 april 2007

Mijnenjager Hr. Ms. Schiedam Als gevolg van groot onderhoud en het aanbrengen van nieuwe apparatuur is de Hr. Ms. Schiedam bijna anderhalf jaar uit de vaart geweest. Thans ondergaat het schip weer diverse testen en wordt de bemanning weer met het schip vertrouwd gemaakt. Ook wordt de traditie weer in ere hersteld, waarbij de Schiedam en haar bemanning zeker één keer per jaar een bezoek brengt aan de gemeente waarnaar zij is vernoemd. Deze traditie bestaat sinds de indienststelling van de Hr. Ms. Schiedam in 1986.

Aan het einde van de middag op donderdag 12 april arriveert de mijnenjager in Schiedam. Tijdens het verblijf zal de burgemeester van Schiedam, mevrouw Verver, kennismaken met het schip, de commandant en de bemanning.

Op zondag 15 april van 13.00 tot 16.00 uur wordt het schip opengesteld voor het Schiedamse publiek en andere belangstellenden. Het schip ligt dan afgemeerd aan de kade van het Hoofd aan de Maasboulevard tegenover het Schreiershuisje. Op maandag 16 april om 10.00 uur vertrekt de Hr. Ms. Schiedam weer naar haar thuishaven, de marinehaven in Den Helder.