Gemeente Gilze en Rijen


* Bouw 25 woningen in Hulten komt dichterbij
* College vraagt raad om 50.000 euro voor Molenschotse Annakerk
* Drie zilverlindes geschonken aan sportpark De Leemput
4 april 2007

Bouw 25 woningen in Hulten komt dichterbij

Door deze week de ontwikkelingsvisie Hulten en een voorlopig stedenbouwkundig ontwerp vast te stellen, hebben burgemeester en wethouders de uitvoering van de bouw van 25 woningen in Hulten verder in gang gezet.

Nadat in 2006 de Startnotitie Hulten was vastgesteld en het college vervolgens overeenstemming met de provincie had bereikt over de woningbouwaantallen, kon de gemeente het project verder oppakken. Diverse onderzoeken zijn uitgezet om in het derde kwartaal van 2007 de planologische procedure te kunnen opstarten.

Bouwen en opleveren van de woningen zal verspreid over de periode tot 2015 gebeuren.

Top

4 april 2007

College vraagt raad om 50.000 euro voor Molenschotse Annakerk

Annakerk
Het college van Gilze en Rijen gaat de gemeenteraad vragen om 50.000 euro aan de Annakerk in Molenschot te doneren.

Restauratie van de kerk, een beschermd rijksmonument, is hard nodig. De totale restauratiekosten bedragen 1.400.000 euro. De kleine gemeenschap Molenschot is niet bij machte dit grote bedrag op te brengen. De parochie Heilige Geest probeert al enkele jaren om geld bij elkaar te krijgen en heeft de Stichting Samen sterk voor de Annakerk opgericht om allerlei activiteiten te organiseren. Onlangs heeft de Provincie een subsidie van 320.000 euro verstrekt. Het Rijk heeft tot op heden nog geen bedrag beschikbaar gesteld.

Ook de gemeente wil zich inzetten voor het behoud van de Annakerk. Behalve dat deze een belangrijke schakel is in het sociale leven van het kleine dorp, maakt de kerk ook deel uit van een unieke dorpskern met zes rijksmonumenten. Dankzij de bedevaarten Voor ieder Anneke een manneke heeft de kerk ook landelijke bekendheid.

Het voorstel van het college om een schenking te doen, komt in de gemeenteraad van 29 mei aanstaande ter sprake.

Top