TenneT


TenneT-dochter EnergieKeuze overgenomen door New Values

10-04-2007 Vandaag neemt New Values, een 50/50% joint venture van TenneT en Rabobank, TenneT-dochter EnergieKeuze over. Met EnergieKeuze voegt New Values elektriciteit, gas en Garanties van Oorsprong toe aan de producten en diensten die al beschikbaar zijn op het spot- en veilingsplatform Climex.

Mel Kroon, Algemeen Directeur van TenneT legt uit: 'Met deze integratie bundelt TenneT de handel in CO2-emissierechten met veilingen op het gebied van elektriciteit, aardgas en Garanties van Oorsprong, om te komen tot synergie en toegevoegde waarde voor de klanten. De doelgroepen van de twee bedrijven overlappen en we zien mogelijkheden om op deze manier de activiteiten van EnergieKeuze uit te breiden naar de rest van Europa.'

'We zijn verheugd met de verwerving van EnergieKeuze,' verklaart Axel Posthumus, CEO van New Values, 'omdat we hiermee onze klanten vanuit één loket een breder pakket en meer service kunnen bieden. Tegelijkertijd verbetert het de propositie van EnergieKeuze aan haar bestaande klanten en versterkt het haar positie in de Nederlandse markt. EnergieKeuze vormt een goede match met New Values, omdat het dezelfde uitgangspunten hanteert, zoals laagdrempeligheid, lage transactiekosten, een directe lijn tussen koper en verkoper en een gebruikersvriendelijk platform.'

New Values is een dochteronderneming van TenneT en Rabobank. Het handelsplatform 'Climex', dat ontwikkeld is door New Values, biedt spothandel in `EU allowances' (EUA's), bilaterale `forward' handel en handel in Kyoto Certificaten en is actief sinds de start van de EU ETS-markt in juni 2005.
EnergieKeuze is een energieveilinghuis (aardgas, elektriciteit en Garanties van Oorsprong) dat industrieën en (lokale) overheden de mogelijkheid biedt om de inkoop van hun energiebehoefte op gestructureerde en eenvoudige wijze te organiseren. Dit leidt tot transparantie, tijdsbesparing en de laagst mogelijke prijs. Naast het voorbereiden en uitvoeren van de veilingen, ondersteunt EnergieKeuze bij het in kaart brengen van verbruik en voorwaarden voordat de veiling gestart wordt. Leveranciers die bieden in de veiling, zien op basis van anonimiteit het laagste bod in de veiling. De totale contractwaarde van de tot nu toe geveilde volumes is meer dan 450 miljoen euro.

Meer informatie op: www.newvalues.net of www.energie-keuze.nl