Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 15 2007

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Middelaar :

Elzenstraat 21 vergroten rundveestal

Molenhoek :

Prinsenweg ong. plaatsen van een luifel

(ter plaatse van winkelpand Theo Cornelissen Tweewielers)

Prinsenweg plaatsen van 3 vlaggenmasten met banieren

Appelhof 10 plaatsen van een erker

Appelhof 2 plaatsen van een kunststof kozijn

Mook :

Bovensteweg 32 plaatsen van een blokhut

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Molenhoek :

Franciscanessenstraat 6 oprichten van een zwembad 2 april 2007

Prinsenweg ong. plaatsen van een luifel 2 april 2007

(ter plaatse van winkelpand Theo Cornelissen Tweewielers)

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

.

INFORMATIEBIJEENKOMST HERONTWIKKELING PERCEEL HOTEL DE PLASMOLEN

Dinsdag 17 april is er een openbare informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het perceel Hotel de Plasmolen. Deze bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Mook. Belangstellenden worden, aan de hand van de stedenbouwkundige uitwerking, geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Zoals waarschijnlijk bekend is, zijn vorig jaar juni in de gemeenteraad de eerste plannen en ideeën gepresenteerd voor de herontwikkeling van het perceel van het afgebrande hotel de Plasmolen. De plannen bestonden uit de realisering van een (zorg)hotel met bijbehorende voorzieningen. Vorig jaar juni heeft de gemeenteraad er mee ingestemd, dat de initiatiefnemers in samenwerking met het college van burgemeester en wethouders de plannen nader onderzoeken en onderbouwen. Inmiddels is dit onderzoek zo ver gevorderd dat burgemeester en wethouders de gemeenteraad en raadscommissie nader willen informeren over de huidige stand van zaken. Dit gebeurt tijdens de vergadering van de Commissie Grondgebied op 25 april 2007 en de raadsvergadering op 10 mei 2007.

Er is inmiddels een stedenbouwkundige uitwerking ten behoeve van de beoogde ontwikkeling opgesteld. Deze uitwerking heeft betrekking op het hele perceel, waarop het afgebrande hotel zich bevond. De plannen voorzien in de ontwikkeling van een zorghotel met bijbehorende voorzieningen. Op hoofdlijnen wordt daarbij gedacht aan de volgende functies:


- Hotel met 24 kamers. In dit hotel kunnen mensen die herstellen van een ingreep of door omstandigheden even thuis niet kunnen worden verzorgd, tijdelijk verblijven. Daarnaast is het hotel echter ook openbaar toegankelijk voor toeristen en andere bezoekers van de regio.


- Zelfstandig Behandel Centrum (Z.B.C.)/ Kliniek, waar o.a. kleine specialistische ingrepen kunnen plaatsvinden en aanvullende zorgvoorzieningen hiervoor.


- Restaurant, waar bewoners/gasten gebruik van maken, maar dat net als het hotel ook openbaar toegankelijk is.


- 47 zorgwoningen, die uitsluitend worden verhuurd aan mensen die beschikken over een indicatie voor AWBZ-zorg, met de garantie dat de bewoners 24-uurs zorg in de woning kan worden geleverd vanuit het voorliggende complex.


- Ondersteunende/ aanvullende ruimtes ten behoeve van de hiervoor genoemde voorzieningen.


- Passende, aanvullende recreatieve functies.

Inmiddels hebben burgemeester en wethouders onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad met de eigenaar in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst afspraken gemaakt over de realisering van de complex. Vooruitlopend op de voorgenomen behandeling in de gemeenteraad willen wij belangstellenden aan de hand van de stedenbouwkundige uitwerking informeren over de voorgenomen plannen.

.

Op 22 maart jongstleden ben ik officieel door de gemeenteraad van Mook en Middelaar benoemd tot raadsgriffier. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om me voor te stellen aan de inwoners van de gemeente. Mijn naam is Félice van Hooff, ik ben 39 jaar en bestuurskundige. Ik woon met man en 2 kinderen in Arnhem.

Ik ken de gemeente Mook en Middelaar goed via mijn zus die al jarenlang in Molenhoek woont.

Als raadsgriffier zal ik de 13 raadsleden die de gemeente telt bijstaan en ondersteunen in het uitoefenen van hun taak, namelijk de belangen van de burgers zo goed mogelijk te behartigen. De functie van raadsgriffier is 5 jaar geleden bij wet ingesteld om het democratisch en professioneel gehalte van deze volksvertegenwoordiging te versterken. De functie van raadsgriffier is dus een relatief nieuwe functie, ook voor mij. Mijn meest recente werkervaring is bij de provincie Gelderland als projectsecretaris voor een hoogwaterproject samen met Duitsland. Daarnaast heb ik veel internationale ervaring. Zo heb ik totaal 2 jaar gewoond in Oekraïne en Estland waar ik werkte als docent. Afgelopen jaar ben ik in Oekraïne teruggeweest als verkiezingswaarnemer bij de parlementsverkiezingen.

Maar nu dus de gemeente Mook en Middelaar. De gemeente als bestuurslaag die het dichtst bij de burger staat en Mook en Middelaar als een kleine en overzichtelijke gemeenschap met hopelijk veel gemeenschapszin. Het doet mij deugd dat ik hieraan mijn steentje bij kan dragen. Ik heb inmiddels kennis gemaakt met de raad en de raadsleden. Mijn eerste indrukken zijn positief; een actieve raad met veel ambitie en goede toekomstplannen voor de gemeente Mook en Middelaar.

ZOMEREXPOSITIE 2007
OLDENHOFS KOMEN SAMEN IN MOOK

Waar en wanneer
Museum Jacques van Mourik (Gemeentehuis)
informatie: (024) 358 49 98
bezoekadres: Raadhuisplein 6, Mook
van 9 april tot en met 31 oktober 2007

Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag - behalve op feestdagen - van 9.00 - 12.00 uur, kunt u de expositie gratis bekijken. U moet uzelf even melden aan de balie voor een informatieblad en bezoekersbadge

Rondleidingen
Wie de expositie graag bekijkt met uitgebreide toelichting, kan deelnemen aan de rondleidingen die Stichting Jacques van Mourik verzorgt. Dit gebeurt in het najaar, tijdens het kunstweekend. Zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2007, telkens om 14.00 uur. De rondleiding duurt ca. 2 uur. In verband met het gelimiteerde aantal plaatsen is vooraanmelding via (024) 696 13 81 of stichtingvanmourik@planet.nl wenselijk. De prijs voor de rondleiding, inclusief koffie is 3,50 per persoon.
Voor groepen vanaf 10 personen zijn ook rondleidingen op afspraak mogelijk.

Achtergrond
De zomerexpositie is gewijd aan het werk van twee Amsterdamse kunstenaars die opgroeiden in Molenhoek, omringd door werk van de Plasmolense kunstenaarsgroep, met wie hun vader contact onderhield. Het bedrijf van hun vader, de Mooksche Stoomwasscherij, hun leef- en speelomgeving, werd bepalend voor beiden.

Voor Erik Oldenhof (1951) werd tekenen een methode om de tijd te verdrijven en zich te uiten tijdens de periode die hij in quarantaine moest doorbrengen. Via het wasgoed raakte hij tweemaal besmet met paratyfus. Hij ambieerde niet in de voetsporen van zijn vader te treden, maar wilde zich ontwikkelen als schilder. Na de Rietveld Academie bezocht hij op advies van de schilder Herman Gordijn ook de Rijksacademie in Amsterdam.
Ben Oldenhof (1955) was geboeid door de techniek in het bedrijfsgebouw. Na een periode in Milsbeek bij Peter Linders en een opleiding aan de Rietveld Academie tot keramist, koos hij uiteindelijk voor de wereld van het staal. Hij maakt beelden van plaatstaal waaruit hij figuren knipt, maar voegt ook bestaande metalen onderdelen samen tot nieuwe assemblages en sculpturen.
Op latere leeftijd begon hun moeder, Jeanne Oldenhof - van der Kallen met schilderen. Ze kreeg onder andere les van de Plasmolense kunstenaar Mark Thorn Leeson.
De broers Oldenhof verwierven zich een plek in de Amsterdamse kunstwereld en exposeren frequent. In het jaar dat hun moeder, die nog regelmatig het penseel ter hand neemt, negentig wordt, is voor het eerst een overzicht van hun werk te zien samen met een aantal schilderijen van hun moeder.
Oldenhofs komen samen in Mook, het dorp van hun jeugd.

Algemeen
De zomerexpositie biedt zicht op het werk van twee jongere kunstenaars die in het nieuwe deel van het kunstenaarslexicon worden opgenomen. Het eerste deel van het kunstenaarslexicon is verschenen: op deze CD-rom zijn gegevens gebundeld over 220 kunstenaars (geboren voor 1930) die in de regio hebben gewerkt. De komende jaren worden meer dan 100 paginas over de jongere generaties kunstenaars toegevoegd. De ontwikkeling van het project Regiokunst, een levend lexicon kan op internet worden gevolgd.
Voor het lexicon, informatie over kunstenaars, de uitgaven en het werk van de stichting, kan iedereen terecht op de
website:www.stichtingvanmourik.nl