Actualiseer kennis informatiebeveiliging met nieuwe online service


Succesvol `Security School' concept geeft IT-managers meer kennis van zaken

DEN HAAG, 20070404 -- Als er één vakgebied is waar kennis belangrijk is om goede beslissingen te nemen, dan is wel het de informatiebeveiliging. Immers, wie heeft er in een organisatie toegang tot welke informatie, en op welk moment? De deze week door Marqit gelanceerde online cursus Security School biedt een aanvulling op de basiskennis van veel it-managers op het gebied van beveiliging. Actuele onderwerpen zoals VPN of Identity & Access Management worden uitgebreid toegelicht.

Elk onderwerp wordt door een ervaren internationale gastdocent in een webcast van 60 minuten helder gemaakt. Verder praat diezelfde gastdocent ons in een korte podcast bij over de recente ontwikkelingen en gaat hij of zij in een geschreven artikel dieper op zaken in. Daarnaast komt ook de Nederlandse visie over de onderwerpen aan bod in verhelderende of technische artikelen. De ene keer zal dat een specialist op het onderwerp zijn en de andere keer een relevante Nederlandse of Belgische praktijkcase.

"Aan het einde van ieder hoofdstuk en iedere cursus zit een kennistest over het onderwerp," legt Roderick Wijsmuller, managing director van Marqit uit. "Zo kan je vrij snel zien welke onderwerpen nog niet helemaal duidelijk zijn. Het doel van Security School is dat we it-managers en -beheerders meer kennis van zaken geven om met hun leveranciers te praten. Pas wanneer je als opdrachtgever precies weet wat je wilt, kan een leverancier daar goed op inhaken. Je zou dat volwassen opdrachtgeverschap kunnen noemen."

Om een keuze voor een oplossing of leverancier nog beter te ondersteunen, krijgen geregistreerde gebruikers toegang tot een interessante mix van praktijkcases en whitepapers. Aan de hand van deze documentatie is men in een relatief korte tijd in staat om goed keuzes te maken en verstandig te investeren. Alle lessen zijn gratis en kunnen op elk tijdstip en op eigen tempo gevolgd worden!
De eerste online cursus het onderwerp gaat over Identity en Access Management. Dit onderwerp bestrijkt een breed gebied; van het beheren van digitale identiteiten van gebruikers tot het beveiligen van toegang tot kritieke bedrijfsinformatie door deze gebruikers.

Marqit zal binnen Security School meerdere cursussen lanceren, in samenwerking met het Amerikaanse TechTarget. Deze laatste zal een deel van de content leveren. Deze eerste cursus bevat lessen over Endpoint Security, VPN & Remote Access, Automated Provisioning en Authentication. Elke les bestaat uit een webcast, een podcast en technische artikelen. Additionele content wordt geleverd vanuit Securitymarqit.nl en TechTarget's Searchsecurity.com.





Marqit